Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu, sana düşen evet oyu vermektir

0

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne’de konuştu. İki başlılığın sorun olduğunu ve mevcut sistemin Türkiye’nin büyümesine ayak uyduramadığını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: Kimler ‘hayır’ diyor. Bakın PKK karşı çıkıyor, FETÖ gece-gündüz ‘hayır’ için çalışıyor, bazı Avrupa ülkeleri de ‘hayır’ için çalışıyor. Bu size bir şey hatırlatmıyor mu? Bu CHP, 2011 seçimlerinde beyannamesinde diyor ki ‘Biz iktidara gelirsek seçilme yaşını 21’e indireceğiz.’ Biz daha iyisini yaptık, 18’e indirdik. Niye karşı çıkıyorsun?

Ana muhalefet partisi, sen de niye karşı çıkıyorsun kardeşim? Halbuki Kılıçdaroğlu ne diyor? ‘Ben bu anayasaya 1982’de hayır oyu verdim, yani kabul edilmemesi için gittim hayır oyu verdim.’ İyi ya biz de işte senin ‘hayır’ oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen ‘hayır’ demek değil, ‘evet’ oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Bu anayasaya ‘hayır’ diyorsun, ‘hayır’ oyu veriyorsun, şimdi ‘değiştirelim’ diyoruz yine ‘hayır’ diyorsun. 82’de kalmışın, biz ‘sen 82 modelsin’ diyoruz, alınıyorsun ama oradan bir santim ileri gitmemişsin.

Devlet sistemi değil, hükümet sistemini değiştireceğiz. Kafa karıştıranlar var. 1923’te devlet sisteminin adını koyduk. Cumhuriyeti birlikte kurduk, birlikte yaşatacağız. Edirne’den ilan ediyorum, cumhuriyete el uzatanlar laf söyleyenler milleti karşısında bulur.

Güçlü hükümetler döneminde Türkiye parlak yıllarını yaşadı. Merhum Menderes döneminde, Özal döneminde Türkiye aldı başını gitti. Bir de AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan döneminde aynı sıçramayı yaptı, rekorlar kırdı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz