Emniyet’ten çocukların korunmasına yönelik denetim uygulaması..

0

Emniyet Genel Müdürlüğü, çocukların her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla ülke genelinde “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” gerçekleştirdi.

Polis-halk ilişkisine azami derecede dikkat edilerek gerçekleştirilen uygulamalar başarılı bir şekilde tamamlandı. Bu tür uygulamalara aralıksız devam edileceği bildirildi.

Risk analizine göre belirlenen okul çevreleri, okul çevrelerindeki parklar, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, okul servis araçları, içkili yerler, bahis oynatılan işletmeler, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde denetimler yapıldı.

Uygulamalara asayiş, çocuk, uyuşturucu ile mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, trafik denetleme şubelerinden ve ilçe emniyet müdürlüğü birimlerinden karma oluşturulan 6 bin 604 personelin yer aldığı 2082 ekip katıldı. Motosikletli polis timleri ve narkotimler ile riskli görülen yerlerde terör ve özel harekat birimlerinden personel de uygulamalara destek verdi.
Uygulama sonucunda 45 şahıs gözaltına alındı, 576 aranan şahıs yakalanırken, 245 şahsa ise adli/idari işlem uygulandı. 4 bin 783 adet okul ve çevresi kontrol edildi. 6 bin 562 işyeri denetlendi, 175’ine işlem yapıldı. 4 bin 675’i okul servis aracı olmak üzere 9 bin 620 araç denetlenirken 556 araç hakkında işlem yapıldı.

2 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 15 adet mermi, 14 adet kesici/delici alet, 11 adet kurusıkı tabanca, 158 gr eroin, 86,8 gr esrar, 49,2 gr ve 3 adet sentetik uyuşturucu, 2372 paket kaçak sigara ve 35 lt kaçak içki ele geçirildi.

Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinesinde 81 ilde 5 bin 500 personelin katılımı ile şafak operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama kararı bulunan 414 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 100 kilogram esrar, 2.5 kilo metamfetamin, 15 ecstasy hap, 51 kök hintkeneviri, 6 tabanca, 8 ruhsatsız av tüfeği ile 17 parça tarihi eser ele geçirildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz