Bahçeli: Kararımızdan ucunda ölüm dahi olsa dönmeyiz

0

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının 20. yılı sebebiyle Beştepe’deki anıt mezarında tören düzenlendi. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Birliği bozucu, birliğe zarar verici, ikiliğe yol açıcı davranışları hiçbir zaman kabul edemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

Ben Ülkücüyüm diyen hiçbir vatan ve millet evladı da onay vermiyor, vermeyecek. Partimizin hisarlarında delik açmak için hayırsızlığın koro ve kafilesinde toplanmış küçük bir azınlığa artık ne sabrımız ne de tahammülümüzün kalmadığını merhum liderimizin huzurunda açıklıyorum. O yaşasaydı aynı tepkiyi gösterirdi. O aramızda olsaydı tereddütsüz, tartışmasız, tavizsiz ölçüde bu görüşümüzde olurdu. Merhum Türkeş Bey devlet bekası üzerine titremiştir. Milli birlik ve kardeşlik ruhuna sadakatle bağlılık göstermiştir. Türkiye’nin tarihi hak ve çıkarlarını korkusuzca müdafaa etmiştir. Türklük denildi mi, onun nezdinde akan sular dururdu.

Türkeş’siz MHP, MHP’siz Meclis, MHP’siz siyasetin kin ve karanlık gayesi altında Türkiye ve Türk düşmanlarıyla uzun yıllardır kol kola girenlere aman vermemek için Türklüğün bekası son nefesimize kadar müdafaa edilecektir. MHP bitecek diyenlerin asıl kendileri bitmiştir. MHP’ye vade biçenler miadı dolmuş bitkin ve buruşuk zihniyet sahipleridir. MHP artık olmayacak dedikodusu yayanların asıl kendi ve çevreleri yanıp kül olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi kaynağını Türk-İslam Ülküsünde bulmuş Türk milliyetçiliğinin kalpgahı, ana karargâhıdır; aksini söylemek doğru ve ahlaki sayılamayacaktır. Millet bitti demeden bu dava bitmez; Türklük sönmeden Ülkü meşalesi söndürülemez, Milliyetçi Hareket Partisi silinemez.

Bizler, milletimizin birlik ve beraberliği için kavli karar ettik. Kararımızdan da ucunda ölüm dahi olsa dönmeyiz, dönmeyeceğiz. Bizler; şanıyla şerefiyle, şehidiyle şühedasıyla edep ve erdemiyle tarihe adını kahraman diye yazdırmış Milliyetçi-Ülkücü Hareketiz. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor; Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz