Kerkük için referandum kararı..

1

Kerkük İl Meclisi, Kerkük’teki kamu binalarına sadece Irak bayrağının asılması kararı ile kentin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlanması için referandum düzenlenmesi konularını görüşmek için toplandı. Türkmen ve Arapların boykot ettiği Irak Kerkük İl Meclisi’nde, şehrin IKBY’ya ilhakı için referanduma gidilmesi kararı alındı.

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani, şunları söyledi: “Kerkük’ün tartışmalı bölgeler statüsünden çıkıp, kaderinin tayin edilmesi için il meclisi olarak referandum yapılması kararı aldık. Referandum talebimizi Irak merkezi hükümetine iletiyoruz. Kerkük halkının artık bekleyecek gücü kalmadı. Irak Meclisi tarafından alınan şehirdeki kurum ve kuruluşlara yalnızca Irak bayrağı asılması kararı da tanınmayacak.”

1 Yorum

  1. Musul ve Kerkuk’un Bagimsiz Kurdistan icinde yer almasi Turkiye’nin cikarinadir. Turkiye ve Barzani Kurdistani’nin kaderi ortaktir. Turkiye icin kendi Kurt Sorunu’nu cozmek icin buyuk bir firsat Irak Kurdistani icin ise hayatta kalabilme anlami tasir.

    Eldeki kartlari dogru degerlendirmek, reel politika uygulamak ve ayni zmanada da vicdani tamamen elden birakmamak mantiklidir. Kurtlerin, bu kadar insanin, bu sartlarda, bunca zamandan sonra, bagimsiz olmamasini istemek mantiga sigmaz.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz