Amerika, Suriye’yi vurdu..

0

ABD Savunma Bakanlığı, kimyasal silah kullanmakla suçlanan Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattıklarını bildirdi.

Operasyonun ABD’nin güvenliği için elzem olduğunu ileri süren Amerika Başkanı Donald Trump, şunları söyledi: “Bu barbar saldırıyla birçok insan ve hatta güzel bebekler yavaş, vahşice ve insafsızca öldürüldü. Esad yardıma muhtaç erkek, kadın ve çocukların canını aldı. Bu gece kimyasal saldırının yapıldığı askeri üssü hedef alan askeri operasyonun emrini verdim. Bu akşam tüm medeni ülkeleri, Suriye’deki katliamı ve her türlü terörizmi durdurmak için ABD’ye katılmaya davet ediyorum.”

Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) ise Suriye’ye askeri müdahale konusunda ABD’yi uyardı. Rusya BM Daimi Temsilcisi Vladimir Safronkov, ABD’nin Suriye’ye askeri müdahalesinin olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Olumsuz sonuçları düşünmek zorundayız, askeri harekatın yaratacağı sorumlulukları ve negatif durumları düşünmek zorundayız.” diyen Safronkov, olumsuz sonuçların neler olabileceğine yönelik bir soruya ise “Irak’a bakın, Libya’ya bakın.” karşılığını verdi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz