Başbakan: Aramıza hiçbir terör örgütü giremez

0

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak Karayolları Kavşağında düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Darbe gecesinde kalplerin her yerde bir attığını, vatan sevdasının, millet sevgisinin insanları bir araya getirdiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Buradan söylüyorum, bizim aramıza hiçbir terör örgütü giremez. Bundan sonra aramıza kimseyi sokmayacağız. Söz mü Şırnak? Alçak PKK terör örgütünü bir daha aramıza sokmamaya kararlı mıyız? Bizim muhabbetimizi hiç kimse bozamaz. Aramıza kimse düşmanlık tohumları ekemez. Bu topraklar bizim ortak vatanımız. Hep beraber olduk. Bu topraklarda birlikte Türkiye olduk. O gece birileri ellerini çok ovuşturdular. Darbe olacağını ve buradan kazançlı çıkacaklarını hesapladılar. FETÖ darbe yapacak, FETO’nun kardeşleri de sevinecekti.

İnançlar üzerindeki, düşünceler üzerindeki baskıları tek tek kaldırdık. Mezhepler üzerindeki baskıları hep kaldırdık. Dillerin, kültürlerin üzerindeki engelleri kaldırdık, demokrasimizi geliştirdik, özgürlükleri alabildiğine genişlettik. Artık dedik ki ‘Bu ülkede ne başörtüsü sorunu olsun ne de Kürtçe konuşmak sorun olsun, Arapça da Kürtçe de konuşulsun’. Kürtçe kitap yoktu, kitap. Şimdi kitap da var, müzik de var, Kürtçe televizyon da var, radyo da var. Hepsinin önündeki engelleri AK Parti tek tek kaldırdı.

Biz öyle bir Türkiye istiyoruz ki hiç kimse inancından, mezhebinden, konuştuğu ana dilinden, kültüründen dolayı dışlanmasın, horlanmasın. Kürtler, Araplar, Zazalar kimliğinizle gurur duyun, iftihar edin. O sizin iftihar vesikanızdır ama bir şeyle daha gurur duyacağız, aynı zamanda ay yıldızlı al bayrağımızla da gurur duyacağız, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletimizle de gurur duyacağız çünkü hepimiz o bayrağın altında güvendeyiz, o bayrağın altında bağımsız şekilde yaşıyoruz. Kimsenin kılığıyla kıyafetiyle işimiz olmaz. Hiç kimsenin, şiddeti övmeyen, başkasının özgürlüğünü kısıtlamayan ifadelerine katiyen engel koymayız. Özgürlükler alabildiğine genişlesin, demokrasi standartları yükselsin istiyoruz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz