Başbakan: Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu..

0

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ iddiasını eleştiren Yıldırım, şunları söyledi:

“Hiç merak etmeyin 15 Temmuz’a ‘tiyatro’ diyenlere, 15 Temmuz direnişine ‘kontrollü darbe’ diyenlere de İstanbul, 16 Nisan’da cevap vermeye hazır mı? Çok değil 8 ay önce bu meydanda, bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu çıkmış bugün diyor ki ’15 Temmuz kontrollü bir darbedir.’ Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı’da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?

O gece İstanbul geçilmedi. O gece milli iradeye kast edenler geldikleri gibi gittiler. Onlar ki 27 Mayıs’ta Menderes’i asanlar. Onlar ki 12 Mart’ta Meclis’i kuşatanlar. Onlar ki 12 Eylül’d gençlerimizi baharında solduranlar. Onlar ki, 28 Şubat’ta insanlarımızı ötekileştirdiler. Bunlar, 17-25 Aralık’ta millete kumpas kurdular. Ama 15 Temmuz’da sert kayaya çarptılar. Milletin yumruğu tepelerinde patladı.

1999’da sayın Cumhurbaşkanımızı Pınarhisar’a uğurlarken, birileri ‘Muhtar bile olamaz’ derken, biz o gün asla yalnız olmayacağınıza dair yemin ettik. Bizim hareketimizde hasbilik var. Bizim hareketimizde ‘ben’ yok, ‘biz’ var. Biz sizden bunu öğrendik. Bizim mücadelemizde kardeşlik var, samimiyet var. Bu anlayışla Türkiye’ye birçok hizmetler yaptık. Birçok eserler ürettik.

Tıpkı 1. Dünya Savaşı’nda olduğu gibi Türkiye’yi dize getirmek isteyenler karanlık bir oyun peşinde. Kimi zaman bölücü terör, kimi zaman ekonomik krizlerle Türkiye’nin yolunu kesmek istiyorlar. Cumhurbaşkanımıza suikast planları yapıyorlar. Hükümeti yok etmeye çalışıyorlar. Milletin Meclisine bombalar yağdırıyorlar. Ama başaramadılar, başaramayacaklar.

Halkın tercihini sindiremeyenlere karşı dik durduk, demokrasiyi koruduk. Terör örgütleri üzerinden ülkemize yönelen saldırıları birer birer boşa çıkardık. Bugün terör örgütleriyle tavizsiz mücadelemiz aynen devam ediyor. İşte bu şer odaklarıyla daha da güçlü mücadele için 16 Nisan bir milat olacak. Sandıktan çıkan her ‘evet’ ile Türkiye gücüne güç katacak. Her ‘evet’ şer odaklarının hesaplarını bozacak.

Sevgili İstanbullular siz Türkiye’nin umudusunuz. Siz mazlumların, mağdurların özetisiniz. Siz sadece milletin değil, ümmetin de umudusunuz. 16 Nisan’da yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da gözü üzerinizde olacak. Siz yalnızca ‘evet’ demeyeceksiniz, tarihin akışını da değiştireceksiniz. Mücadeleniz mübarek olsun” ifadelerini kullandı. Referandum öncesi yapılan araştırmalar İstanbul’da evet ve hayır sonuçlarının başa baş gittiğini gösteriyor.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz