Başbakan: Hiç kimse ‘evet’ diyenleri ‘hayır’ diyenleri ayrıştıramaz

2

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de konuştu. Evet diyenler ne kadar bu ülkenin onurlu evladıysa hayır diyenlerin de o kadar onurlu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şunları söyledi: “Onlar da bu memleketin evladıdır. Biz memleketimizi, vatandaşlarımızı ‘evet’çiler diye ayırmadık, asla ayırmayız. Açık ve net şekilde şunu söylüyoruz; hiç kimse ‘evet’ diyenleri ‘hayır’ diyenleri ayrıştıramaz.

Hiç kimse bu ülkenin evlatlarını ‘evet’ dediler diye denize dökme densizliğinde, terbiyesizliğinde bulunamaz, tehdit edemez. Bu dil ayrıştırıcı bir dildir, bu dil bölücü bir dildir, bu kutuplaştırıcı bir dildir. Siyasetin dili bu olamaz. İzmir bu edepsiz dili asla kabul etmez.

Biz 9 Eylül 1922’de burada düşmanı denize birlikte döktük. Silahla, kazmayla, kürekle, duayla bu mücadele İzmir’e kadar devam etti. Ve Ege’de düşmanı denize döktük. Bu zafer bizimdir. Hepimizindir. Cumhuriyet hepimizindir. Kimse Cumhuriyetimize el uzatamaz, dil uzatamaz.

Şuna dikkat çekmek isterim. Hayır diyenler ülkeye ne vaadediyor? Rota, istikamet çizen var mı? Mevcut durum devam etsin. Kriz kaos darbe üreten bu sistem devam etsin diyorlar. Ama evet demek değişim, dönüşüm reform demektir. Kalkınma demektir.

Kalkmış kontrollü darbe demeye başladı. Yenikapı’da başka şey söylüyordu. Şimdi FETO’nun ağzıyla konuşmaya başladı. Bu kahraman milletin 15 Temmuz direnişi sevgili İzmirliler dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı. İzmir 15 Temmuz gecesi ülkeye sahip çıktı. Ey Kılıçdaroğlu ne senin ne FETO’nun gücü bu zaferi gölgelemeye yetmez.

İzmir 16 Nisan’da güçlü bir evet diyecek. Kararını verecek ve güçlü hükümet dönemi başlayacak. Bunu bekliyorum. İzmir demokrasiden özgürlüklerden, büyük ve güçlü Türkiye’den yana olacaktır. Buna inanıyorum.”

2 YORUMLAR

  1. Şimdiye kadar ayrıştırabilirdi,çünkü oy gelecek sanıyorduk,ama şimdiden sonra kimse ayrıştıramaz,çünkü bize oy getirmiyormuş diye anlıyorum ben bu sözü. Güleyim mi,ağlayayım mı karar veremedim.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz