Erdoğan: Eyalet, federasyon.. hiçbiri bizim gündemimizde yok

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da konuştu. CHP’nin Konya milletvekilinin sözlerini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“‘Evet’ verenleri İzmir’den denize dökeceklermiş. Samsun’dan gireceklermiş. Sivas, Amasya, Sakarya. Ey gafil, seni Samsun’a sokmazlar, haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, patlatırlar enseni. Sen ne zannettin bu ülkeyi, bu milleti ne zannediyorsun sen? Bunca yıl Konya’nın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş birisi nasıl olur da böyle zırvalar bilemiyorum. Eminim Konyalı, bu densize haddini pazar günü bildirecektir. Tabii onun şahsında aynı izde gidenlere de bildirecektir.
Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu, en başta gelen müdafi daima şahsım başta olmak üzere, biz olduk, biz olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş buymuş. Hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır.

Cumhuriyetimizi üniter yapısı içerisinde ilelebet payidar kılmak konusunda kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Özellikle de Anadolu’daki ilk devletimiz Selçuklu ile, cihan devletimiz Osmanlı ile şartların zor olduğu bir dönemde kurduğumuz cumhuriyetimizle iftihar ediyoruz. Sen bizi vatansız bırakma Allah’ım, böyle dua ediyoruz.

Artık bu millete sürekli yalan söyleyen, müflis siyasetçilere mahkum değilsiniz. Yeni dönemde milletimizin gönlüne girecek çalışmayı ortaya koyan herkesin önü açıktır. İster Mecliste grubu olan partiler, ister son seçimlerde oy oranlarının toplamı yüzde 5’i bulan partilerin, ister yüz bin vatandaşın desteğini alan herkesin cumhurbaşkanlığına aday olma imkanı var. Milletimiz 5 yılda bir önüne gelen iki sandıktan birinde cumhurbaşkanını ve hükümeti, diğerinde Meclisi ve milletvekillerini seçecek. Mahalli idareler seçimleri, büyük şehirleriyle, ilçe belediyeleriyle, muhtarlıklarıyla aynı şekilde devam ediyor.

Yani Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi Cumhurbaşkanı akşam yatıp, sabah muhtarlıkları kapayamayacak. Böyle bir şey yok. Adam dersini çalışmamış, hala da çalışmıyor. Cumhurbaşkanının lokantalarla işi yok. Lokantalar belediyenin işidir. Bu zatın bundan haberi yok. Sen SSK Genel Müdürlüğü yaptın da ne yaptın. Seni biz oradan da tanıyoruz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz