Amerika’nın ünlü isimleri hakkında soruşturma..

3

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, senatör Charles (Chuck) E. Schummer, savcı Preetinder Singh Preet Bharara, OFAC Başkanı David Cohen, Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban, Türk Kültür Merkezinden avukat Zafer Akın, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyinden Kemal Öksüz, Rumi Formundan Emre Çelik, Michael Rubin, eski emniyet müdürü Ahmet Sait Yayla, Henry Barkey, Graham E. Fuller, Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonundan Mahmut Yeter, Türk Amerikan İş Grubundan Talha Saraç, Recep Özkan, Burak Yeneroğlu, Ralph Peters ve CIA Direktörü John Brenan hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma, bir grup avukatın, bu kişilerin FETÖ iltisaklı oldukları veya yardım ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine başlatıldı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan bir savcı, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” ile “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından soruşturmayı yürütüyor.

3 YORUMLAR

  1. Senator, CIA baskani hakkinda sorusturma? Ne diyeyim…

    Referandum’dan sonra orduda yeni bir temizlik yapilacagi gozukuyor, gene tamamen acik istihbarata gore konusuyorum. “Ege Ordusu’nda hareketlenme var” turu haberler, Basbakan’in “FETO konusunda onemli bilgilere ulastik” beyani ve gene “Ordu’daki FETO’culerin 3’te 2si hala yerlerinde” turu yayinlar…

  2. Turkiyeli dostlari icin Kanunlari gayle aldigindan dolayi Bir kac gun sonran Turkiyede Trumpuada Fetocu diye sorusturma acilirsa hic sasirmamak gerek.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz