YSK Başkanı Güven’den “Tercih” ve “Evet” mührü açıklaması..

1

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Tercih” mührü yerine “Evet” mührünün basıldığı oy pusulalarının da geçerli olmasına karar verildiğini açıkladı.

Bazı ilçe seçim kurullarının sandık kurullarına “Tercih” mührü yerine “Evet” mührü verdiğini öğrendiklerini dile getiren Güven, şunları söyledi: “Yüksek Kurul biraz önce toplandı. Vatandaşın iradesinin sandığa doğru tecelli edebilmesi açısından, 298 sayılı yasa da buna izin verdiğinden ‘Tercih’ mührü yerine ‘Evet’ mührünün basıldığı oy pusulalarının da geçerli olmasına karar vermiştir. Bazı sandık kurullarımızın da oy pusulalarının arka yüzlerini mühürlemeleri gerekirken ön yüzlerine mühür bastıkları anlaşılmıştır. Yüksek Kurul, bu oy pusulalarının da geçerli olmasını kararlaştırmıştır.”

Öte yandan Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 167 bin 140 sandıkta oylarını kullandı. Yurt dışındaki seçmenler için ise 57 ülke, 120 temsilcilikte sandık kurulmuştu. Ankara’daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunda saklanan bu oylar, diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

1 Yorum

  1. Evet için her yol mübah. Yurt dışnda yaşıyan vatandaşlara hiç bir dönemde yapmadıkları fırsatları verdiler ve geneldedede oy vermeleri Için mail gönderdiler teşvik ettiler.Neden bunu yaptılar? Hayırda olsa evette olsa onlar Için farketmez nasıl olsa sandık ellerinde istedikleri sonuca çeviriller, yeterki oy verenlerin sayısı artsın.
    Son gülen tam güler!

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz