ALES yapıldı.. 15 dakika uygulaması yine mağdur etti

0

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 81 il merkezi ile Lefkoşa’da yapıldı. Saat 10.00’da başlayan sınav, 180 dakika sürdü.

Sayısal-1 ve Sayısal-2 ile Sözel-1 ve Sözel-2 bölümlerinde adaylara 40’ar soru soruldu. Sınavda cevaplar, soru kitapçığı üzerine işaretlenirken; ayrı bir cevap anahtarı dağıtılmadı.

Adayların, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işlemi ALES’te de uygulandı. ALES ilkbahar dönemi sınavında, ’15 dakika uygulaması’ bazı adayların sınava girememesine sebep oldu. Sınavdan bir süre önce gelip içeri girmeyi bekleyenlerin yanı sıra, sınava koşarak gelen ve son dakikada yetişen adaylar da oldu. ÖSYM’nin bu uygulaması, veliler ve adayların tepkisine neden oluyor.

ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor. Sınavdan alınan puanlar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl geçerli.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz