ÖSYM, “15 dakika uygulaması”yla ilgili anket çalışması başlattı..

0

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), uygulamaya koyduğu ve mağduriyetlere yol açan “adayların, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alımının tamamlanması işlemi”yle ilgili anket başlattı.

ÖSYM, uygulamanın iyi mi yoksa kötü mü olduğunu “Aday İşlemler Sistemi” üzerinden yapmaya başladığı anketten öğrenmeye çalışacak. Anket sonuçlarını ÖSYM’nin kamuoyu ile paylaşıp paylaşmayacağı ise bilinmiyor. Uygulamanın adaylar tarafından beğenilmemesi halinde ÖSYM’nin nasıl bir yol izleyeceği de bilinmiyor.

Ankette yer alan “Sınavlarda, soruları cevaplamaya başlama saatinden 15 dakika önce adayların binalara alımının tamamlanması uygulamasını nasıl buluyorsunuz?” sorusunun karşısında “olumlu” ve “olumsuz” şeklinde iki şık bulunuyor.

Dikkat çekici bir başka soru ise “Başvuru tarihi sona ermiş ancak sınavı henüz yapılmamış olan sınavlar için ‘Geç Başvuru’ imkanı hakkında ne düşünüyorsunuz?”

“Başvurmuş olduğunuz 2017 ALES İlkbahar Dönemi için görüş, öneri ve değerlendirmelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?” şeklindeki anket, 29 sorudan oluşuyor. ÖSYM’nin hizmetlerinden memnun olunup olunmadığının da sorulduğu ankette, “sınav binasına nasıl ulaşıldığı, sınav saatinden ne kadar önce binaya gelindiği, ulaşımda bir sorun yaşanıp yaşanmadığı, alınan güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığı, sınav sırasında tuvalete gitme ihtiyacı duyulup duyulmadığı, sınav salonunun fiziksel ortamı, gürültü olup olmadığı” gibi sorular yer alıyor.

Ayrıca ankette soruların zorluğu hakkında da adaylara düşünceleri soruluyor.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz