Galatasaray’ı Gaziantep’te Sneijder güldürdü: 2-1

0

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gaziantepspor’u 2-1 mağlup etti. Gaziantep Arena’da oynanan mücadelede Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Josue ve 80. dakikada frikikten Sneijder kaydetti. Ev sahibi Gaziantepspor’un golünü 53. dakikada Thiam kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 55 yaparak Avrupa Kupaları’na gitmek için F.Bahçe ve Trabzonspor’un puan kaybettiği haftada önemli bir avantaj yakaladı. Gaziantepspor ise 26 puanla 17. sırada kaldı.

Gaziantepspor: 1 – Galatasaray: 2

STAT: Gaziantep Stadyumu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Erdem Bayık

GAZİANTEPSPOR: Victor, Pedroso, Barış, Reis, Musa, Thiam (Dk.87 Kangwa), Fatau,  Doğanay (Dk.63 Marcinho), Orkan (Dk.63 Ben Hatira), İlhan, Ghilas

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Ahmet, Linnes, Josue, Selçuk, Sneijder (Dk.87 De Jong), Sinan (Dk.72 Rodriges), Bruma, Podolski (Dk.63 Eren)

GOLLER: Dk.53 Thiam (Gaziantepspor), Dk.31 Josue, Dk.80 Sneijder (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk.76 Pedroso, Dk.88 Reis, Dk.90 Fatau (Gaziantepspor), DK.52 Semih (Galatasaray)

 Spor Toto Süper Lig’in 31. hafta mücadelesinde ligi ilk dörtte tamamlamak isteyen Galatasaray, 26 puanlı Gaziantepspor’un konuğu oldu. Sarı-kırmızılılar, maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılıların ilk golü 31. dakikada Josue’den geldi. Portekizli oyuncu, uzaktan yaptığı vuruşla Galatasaray formasıyla ikinci golünü kaydetti. Sarı-kırmızılılar, devre arasında soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.

Gaziantepspor ikinci yarıya istekli başladı. Ev sahibi ekip, Khaly Thiam’ın 53. dakikada kafa vuruşuyla attığı golle umutlandı. Teknik direktör Bülent Uygun, 63. dakikada iki değişiklik yaptı. Gaziantepspor, bu dakikalarda pozisyonlar bulsa da sonuç alamadı.

Galatasaray, 80. dakikada kazanılan frikikte güzel bir gol atan Wesley Sneijder’le galibiyete uzandı.

Puanını 55’e yükselten Galatasaray, Trabzonspor’la arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı. Fenerbahçe’yle arasındaki puan farkını ise 2’ye indirdi.

26 puanlı Gaziantepspor ise haftayı 17. sırada tamamladı ve kümede kalma ihtimali mucizelere kaldı.

Bugün kazanması gereken Antep’ti hem de farklı kazanması gerekiyordu

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

“Maçı izleyenler keyif almıştır. Gaziantepspor olarak bugün 5 tane yüzde yüz pozisyona girdik, kazanma adına bütün gücümizi verdik ama hakemin uydurduğu frikikle mağlup olduk. Gaziantepspor oynadığı oyunla ayağa kalkmak için elinden geleni gösterdi. Geldiğimden bu yana öyle sorunlarla uğraşıyorum ki burada yapılan hainlikleri anlatamam. Kümede kalma adına her şeyimi veriyorum. Benim inandığımın üçte birine inansaydık bugün kümede kalmıştık. Bugün takımın en iyisi Barış’ın yediği küfürlerin haddi hesabı yok. Türk sporu neden böyle? Düşmez kalmaz bir Allah. Sporun içinde her şey var. Biz düşmemek için mücadele ettik. Bugün kazanması gereken Antep’ti hem de farklı kazanması gerekiyordu.

“Bunlar çok büyük etkenler. Bu işler taraftarın inancı takıma verdiği destek ve moralle verilen ekonomik destekle, verilen sözlerle olur. Bunlar olmadığı zaman olmuyor. Futbolcumuz intihar etti. Futbolcuların bunu kaldırabilmesi kolay değil.

“Bu galibiyeti sonraki maça taşımalıyız”

"Bu galibiyeti sonraki maça taşımalıyız"

Gaziantepspor’u 2-1 ile geçen Galatasaray’da teknik direktör Igor Tudor karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Tudor’un sözleri şu şekilde:

Türkiye Ligi’nde kolay maç yok. Tabiri caizse acı çektiğimiz bir karşılaşma oldu ama sonunda kazanmayı başardık. Önümüzde Osmanlı maçı var. Bu galibiyeti o maça da taşımalıyız.

Başkanımız ile aramız çok iyi. Hemen hemen her gün konuşuyoruz. Direktörümüz Cenk Ergün, Başkanımız ve ben fikir alışverişinde bulunuyoruz. Hepimiz seneye mükemmel bir sezon geçirmek için çalışıyoruz.

Gelecek sezon için çalışmalara başladık. Buna da bu bugün değil 2 ay önce başladık. Sürekli iletişim halindeyiz. Hedefimiz üç maçı da iyi sonuçla bitirmek. Seneye hedef şampiyon olacak takım kurmak.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz