Mahkeme, CHP’li Vekilin tutuklanmasına karar verdi..

0

Adana’da durdurulan mühimmat yüklü MİT TIR’larına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin olarak açılan davada, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Berberoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi.

Duruşmaya CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katılırken; yurtdışında bulunan Can Dündar ise katılmadı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, önce Beberoğlu’na ‘mübbet hapis’ verildi. Daha sonra Mahkeme, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkilerini gözönüne alarak indirim takdirini kullandı. Cezayı 25 yıla indirdi. Berberoğlu’yla aynı davada yargılanan gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül’ün dosyaları ise ayrıldı.

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar’a verdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Enis Berberoğlu “Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme” ve “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek”le suçlanıyor ve 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Berberoğlu hakkındaki dosya, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı dava ile aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmişti. Dündar ve Gül, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan 6 Mayıs 2016’da ceza almışlardı. Dündar 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılırken; Gül’e 5 yıl hapis cezası verilmişti.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz