‘Adalet Yürüyüşü’ 9. gününde.. Kılıçdaroğlu: Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür.. Enis Berberoğlu’nun avukatları Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklar

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 9. gününde. Yürüyüş, Şanalar Köyü Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı’ndan başladı. Öncesinde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Güzel bir güneş var. Atmosfer oldukça güzel. 9. güne biraz sonra başlayacağız. Adalet Yürüyüşümüz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağolsunlar destek veren vatandaşlarımız var, sivil toplum kuruluşlarımız var; onlara da yürekten teşekkür ediyorum. Bu sabah Enis Berberoğlu’nun avukatları Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklar. Buda önemli bir aşama, umuyorum adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür, adalet yürüyüşüdür. Bunun bir partiyle, bir kişiyle, bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonu ilgilendiren bir olaydır, 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz ve 80 milyonu da kucaklıyoruz.”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Kendi görüşüdür, saygı duyarız. Şundan özellikle kaçınmamız gerekiyor; ‘adalet yürüyüşü içinde o onu dedi, bu bunu dedi, o şunu yaptı, bu bunu yaptı’; bundan kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici onu söyleyebilir, saygı duyuyoruz. Bir siyasi partinin genel başkanıdır, kendi görüşü o tarzdadır.” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz