‘Adalet Yürüyüşü’ 23. gününde.. Kılıçdaroğlu: Türkiye ilişkilerinin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 23. gününde. Gebze Topçular Kışlası Mevkii’nden devam eden yürüyüş öncesi konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Güzel bir gündeyiz. Hak, hukuk, adaleti daha çok söyleyeceğiz, bundan sonra da söyleyeceğiz. Bugün Kocaeli’den ayrılıyoruz. İstanbul’a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Kimsenin burnu kanamadan uzun bir yolculuğu katedip İstanbul’a girmiş olacağız. Ayı 9’unda, pazar günü bu yürüyüşü sonlandırmış olacağız. Ancak adalet arayışımızı değil, adalet arayışımız devam edecek.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri’nin raporu kabul edildi. Buradan Avrupa Parlamentosu’na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değildir. Türkiye’de bir adalet yürüyüşü yapıyoruz, 10 binler var. Referandum yaptık. Yüzde 50’den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye’ye olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu da adil davranarak Türkiye’ye olan ilişkileri sürdürme yönünde karar alır.”

Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından ise Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü, Türkiye’de yapılmış en onurlu eylemlerden biri olarak tarihe geçecek. Adaleti Türkiye’ye, el ele vererek getireceğiz! Adalet istemek bize sağlanan bir lütuf değil, her vatandaşın doğuştan sahip olduğu anayasal hakkıdır. Adalet gelene dek susmayacağız!” paylaşımında bulundu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz