Başbakan Yıldırım: Yollarda adalet aramak olabilir ama önce adil olacağız.. 15 Temmuz zaferine ‘kontrollü darbe’ demekten vazgeçeceğiz..

0

Başbakan Binali Yıldırım, Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi’nin denize indirilme törenine katıldı. Savunma sanayisinde son 15 yılda çok büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirten Yıldırım, yüzde 24’lerden yerlilik payını yüzde 60’ın üzerine çıkardıklarını ifade etti.

Hedefin daha büyük olduğunu ve bunu gerçekleştirmeye kapasiteleri bulunduğunu dile getiren Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili ise şunları söyledi:

“15 yıldır kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek için adım atmaya devam ediyoruz. Ne zaman Türkiye ayağa kalksa, ne zaman Türkiye büyümeye, ileriye doğru gitmeye başlasa, bundan birileri rahatsız oluyor. Türkiye’de huzuru bozmak, istikrarı sekteye uğratmak için maalesef karanlık planlar hemen devreye giriyor. Yollarda adalet aramak olabilir ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine ‘kontrollü darbe’ demekten vazgeçeceğiz. Adaletin yeri Meclis’tir, yollar değildir.

Siyaset üretmeden sürece boşa tırpan salmanın anlamı yok. Ülkemizin bir yandan terörle mücadelesi amansız şekilde sürerken diğer yandan da büyüme, kalkınma, büyük hedefleri gerçekleştirme yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz.

Terör, bu ihanet odaklarının bildikleri tek dil. Terörle bu milleti dize getireceklerini zannedenler, hep yanıldı, yanılmaya devam edecek. Allah’a şükür kaymakamımız ve yanındakiler yara almadan kurtuldu. Bunu niye yapıyorlar? Çünkü o kaymakamımız, o bölgede vatandaşlarımıza hizmet götürmek, terörün sömürüsünü ortadan kaldırmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu karanlık odaklar haklarını savunduklarını iddia ettikleri vatandaşlarımıza hizmet gitmesini, oraların mamur hale gelmesini maalesef istemiyor.

Türkiye bir yandan proje üzerine proje, yatırım üzerine yatırım yaparken diğer yandan da ihanet odaklarıyla amansız mücadele içinde. Allah’ın izniyle bu mücadele, zaferle taçlanacak, bu topraklardan terör illetini tamamen yok edeceğiz. Gönlümüz arzu ediyor ki diğer siyasi partiler bu süreçte, bu mücadelede bizlerle beraber olsun. Bu milletin gördüğü belki de en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimine ‘kontrollü darbe’ demek, bu milletin hissiyatıyla adeta alay etmektir. Milletimizin şehir şehir, meydan meydan verdiği o destansı özgürlük mücadelesine halel getirmek, leke sürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz