CHP Sözcüsü Tezcan: 15 Temmuz direnişi babanızın malı değil!..

0

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Meclis’te Cumhurbaşkanlığı himayesinde bir program yapılacağını hatırlatarak o programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP’den kimsenin konuşmacı olarak yer almadığına dikkat çekti.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a seslenen Tezcan, “TBMM’yi kimsenin bölmeye hakkı yoktur. Meclis bütünlüğü içinde yapılacak törenlerde, ‘şunlar konuşacak, bunlar konuşmayacak’ diye ayrım yapılamaz. 15 Temmuz gecesi hepimiz ordaydık. Milletin bir yarısını yok sayıp böyle bir tören düzenleyeceksiniz. 15 Temmuz direnişi de babanızın malı değil. Bunu, ayıplarınızı örtemin haline getirmezine izin vermeyeceğiz.” dedi.

CHP’nin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yapılacak bütün resmi törenlere katılacağını dile getiren Tezcan, bunun onların babasının malı olmadığını ifade etti. 15 Temmuz ile ilgili hazırlanan afişleri de eleştiren Tezcan, “Türk askerini tahkir eden fotoğraflarla, TSK ve Ordu düşmanlığı yaratılmak istenmektedir. Bunun bir AK Parti klasiği olduğunu biliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Darbeyle hesaplaşmanın önünün tıkandığını dile getiren Tezcan, OHAL’in de darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını engellemek için kullanılmakta olduğunu savundu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz