Galatasaray’dan Avrupa’ya erken veda… İlk maçta 2-0 yenildiği İsveç ekibi Östersunds ile evinde 1-1 berabere kaldılar..

0

Galatasaray,UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda ilk maçta 2-0 mağlup olduğu , , tarihinde ilk kez Avrupa sahnesine çıkan rakibine elenerek taraftarını üzdü.

Sarı-Kırmızılılar, daha Temmuz’un ortasında Avrupa’ya veda etti. Öfkeli taraftarlar, başkan Dursun Özbek, teknik direktör Igor Tudor ve futbolculara tepki gösterdi.

GALATASARAY: 1 – ÖSTERSUNDS: 1

STAT: Türk Telekom
HAKEMLER: Bastian Dankert, Mike Pickel, Rene Rohde (Almanya)
GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Ahmet Çalık, Carole (Dk. 56 Eren Derdiyok), Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Belhanda, Yasin Öztekin (Dk. 69 Rodrigues), Gomis
ÖSTERSUNDS: Keita, Mukiibi (Dk. 65 Bergqvist), Papagiannopoulos, Pettersson, Mensah, Nouri, Bachirou, Widgren, Ghoddos (Dk. 65 Edwards), Sema (Dk. 81 Hopcutt), Gero
GOLLER: Dk. 60 Nouri (penaltıdan) (Östersunds), Dk. 69 Ahmet Çalık (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 20 Gomis, Dk. 39 Muslera, Dk. 49 Tolga Ciğerci, Dk. 87 Rodrigues, Dk. 90+1 Belhanda (Galatasaray)

1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Neuchatel Xamax’a ilk maçı 3-0 kaybettikten sonra 5-0’lık tarihi bir zaferle tur atlayan Cim-Bom, Östersunds’a da aynı tarifeyi uygulamak için sahadaydı… Temsilcimizin Avrupa kupalarına temmuz ayında veda ederek taraftarına büyük bir şok yaşattığı maçta ilk golü 60’da penaltı noktasından Brwa Nouri kaydetti. Ahmet Çalık’ın hatasında topla buluşan Ghoddos, Muslera tarafından düşürüldü ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Galatasaray’da skoru eşitleyen ise 69’da Ahmet Çalık oldu.

Galatasaray mücadeleye çok hızlı başladı. Özellikle ilk yarının sonlarında rakip kaleyi abluka altına alan sarı-kırmızılılar, aradığı golü bulamadı. 45+1’de Sinan Gümüş direğe takılırken, maçın Alman hakemi Bastian Dankert, Östersunds lehine verdiği kararlarla çıldırttı. İlk yarı golsüz sona erdi.

İkinci 45 dakikada Galatasaray’a tur için tam 3 gol gerekiyordu. 69. dakikada Ahmet Çalık’ın hatasında topla buluşan Ghoddos, Muslera’nın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı işaret etti. İsveç ekibinin kaptanı Nouri penaltı vuruşunu gole çevirdi ve konuk ekip mücadelede 1-0 öne geçti.

Bu golden 9 dakika sonra Ahmet Çalık skoru eşitlese de artık çok geçti… Mücadelede 1-1 sona erdi ve müzesinde iki Avrupa Kupası bulunan Galatasaray, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan rakibine elendi.

TT Stadı’nda tribünler, yönetim ve teknik direktör Igor Tudor’u istifaya davet ederken, ‘Sneijder’ tezahüratları yaptı.

NOTLAR… NOTLAR…

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında İsveç’in Östersunds takımını konuk eden Galatasaray’ın kadrosunda tek değişiklik olması dikkati çekti. Rakibiyle deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kaybeden sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Igor Tudor, ilk maçın 11’inde yer alan isimlerden Garry Rodrigues’i yedek soyundururken, yerine Younes Belhanda’yı başlangıç kadrosuna aldı.

Slovakya’daki hazırlık kampında Macar ekibi Györ ile yapılan özel maçta sakatlanan Belhanda, Östersunds ile yapılan ilk müsabakada oynayamazken, uygulanan yoğun tedavinin ardından rövanş karşılaşmasına yetiştirildi. Faslı futbolcu, Östersunds önünde Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkmış oldu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz