Ege Denizi’nde 6,3 büyüklüğünde deprem!..

0

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre Gökova Körfezi’nde saat 01.31’de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin yaklaşık 7,8 kilometre derinliğinde yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre ise saat 01.31’de Gökova’da yaşanan depremin büyüklüğü 6.2; derinlik de 5 kilometre.

Artçı depremler devam ederken; can kaybının yaşanmadığı belirtiliyor. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, can kaybı ve ağır yaralının olmadığını söyledi. Sarsıntıdan dolayı panik yaşayıp atlayan bazı vatandaşlarda kırık vakaları olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

“Yaşanan büyük sarsıntıya rağmen bazı evlerde çatlamalar var. Ancak herhangi bir yıkılma söz konusu değil. Bu büyüklükte bir sarsıntıda, binalarımızın ilçede en fazla iki kat olması büyük hasar yaşanmasını önledi. Kırsal kesimde, özellikle kerpiç yapılı ve eski evlerde kısmi göçmeler var. Gümbet’te denizin yükselmesinden dolayı su baskınları yaşandı. Ve bazı teknelerde maddi zararlar meydana geldi. Hastanelerimize yaklaşık 70 yaralı müracaat etti. Devlet hastanesinde taşıyıcı kolonlarda bir sorun yok, sadece asma tavandaki bazı plastik bölmelerde çökmeler oldu. Bu da hastalarımızda tedirginliğe neden oldu. Hastane bahçesine çıkardık hastalarımızı. Teknik ekipler hastanede inceleme yapacaklar.”

Bu bölgede yıkıcı depremler 1926’da Finike’de 6.9; 1941’de Muğla’da 6.0; 1941’de Muğla’da 5.7; 1957’de Fethiye’de 7.1; 1956’da Köyceğiz’de 5.7; 1961’de Marmaris’te 6.5; 1969’da Fethiye’de 6.2; 2004’te Gökova’da (Bodrum) 5.5, 5.4 ve 5.0 büyüklüğünde yaşandı.

Öte yandan Atina Haber Ajası da Yunanistan İstanköy’de 2 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda da yaralı olduğunu bildirdi.

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz