Arap Birliği’nden ‘dini savaş’ çıkabilir uyarısı!..

0

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişlerde aldığı önlemleri sona erdirmesinin ardından da şiddet olayları devam etti. Arap Birliği, İsrail’in yaşananlardan ders çıkarması çağrısı yaptı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Geyt, İsrail’in, Müslümanlar ve Yahudiler için kutsal sayılan Harem-i Şerif’te bulunan Mescid-i Aksa’nın girişlerini kontrol etme çabalarını değerlendirdi. Geyt, konuyla ilgili olağanüstü toplanan Arap Dışişleri Bakanları ile bir araya geldikten sonra bir açıklama yaptı.

Arap Birliği Genel Sekreteri, İsrail eylemleriyle “ateşle oynuyor ve (bu yaptıkları) dini bir savaşı ateşleyerek bölgedeki çatışmaların temelini siyasetten dini kavgalara çekmeye hizmet ediyor.” şeklinde konuştu. Geyt sözlerine, İsrail’i kastederek “İşgalci devleti bu krizden ve (krizin) gönderdiği mesajdan ders almaya davet ediyorum.” diyerek devam etti.

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov da İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimin tırmandırılması durumunda, olayların boyutunun İsrail-Filistin çatışmasından çıkıp “dinler arası savaşa” dönüşebileceğine dikkat çekti.

Öte yandan İsrail Polisi Mescid-i Aksa camisinin girişinde aldıkları güvenlik önlemlerinin kaldırılması sonrasında camide Cuma namazına 50 yaşın altındakilerin katılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Kaynak: DW Türkçe

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz