0

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman:

-Uyum sorunu var

-Özgüvenin yükselmesi için zamana ihtiyaç var

-Yarın da, 5 gün sonra da transfer olabilir

-Taraftarın Ozan ve Hasan Ali’ye tepkisi doğru değil

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Sturm Graz ile 1-1 berabere kalarak bir üst tura yükseldikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Kocaman “Beklenildiği gibi bir maç oldu. Zorlu bir maç olacağı aşikardı. Ne yaptığını bilen bir takım ile oynadık. Bireysel takımdan ziyade grup kalitesinde bir takım. Bir gol bulurlarsa moral avantajını alacaklarını biliyorlardı” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü aykut Kocaman’ın Sturm Graz maçıyla ilgili şunları söyledi

“İkinci golü bulamadığımız sürece maçın böyle gitmesi muhtemeldi. Temel amacımız; yeni oyun ile bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz. Uyum sorunu var ve özgüvenin yükselmesi için zamana ihtiyaç var. Maçın büyük bölümünü kontrollü tuttuk. Bütün oyuncuların katılması gerekiyor. Bazen de savunma anlamında sekmeler oldu. Golü yedikten sonra iyi refleks gösterdiler. Bir şeyleri daha oturttuğumuz söylenemez. Transferde her şey sizin insiyatifinizle gerçekleşmiyor. Yarın da, 5 gün sonra da transfer olabilir. Yeni oyuncular gelse de bir uyum süreci olacak.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman basın toplantısında da medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

“2. golü bulamazsanız maçın yakın gitmesi olağandı. Kontrolü özellikle gol girişimi açısından kaybettik. Çok net değildi golün geleceği onlar adına ama inisiyatif Graz’a geçti diyebiliriz. Refleksimiz iyi oldu golü yiyene. Hedefimiz uyum sorununu mümkün olduğu kadar hasarsız atlatmak. En büyük arzumuz Play-off ve gruplara kalmak. İstediğimiz oyunu biraz daha uyumlu hale getirebilmek istiyoruz. Sonuçlarla beraber amacımız bu.”

TARAFTARIN OZAN VE HASAN ALİ’YE TEPKİSİ DOĞRU DEĞİL

“Taraftarın Ozan ve Hasan Ali’ye tepkisi doğru değil. Böyle olmaması gerekiyor. Takım bizim, kulüp bizim, oyuncular bizim. Bir golden sonra çoğalabiliyorsunuz. Herhangi bir anda da küçülmeye başlıyorsunuz. Moral ve özgüven bu oyundaki en önemli şey. Bunu yitirince olmuyor. Hedeflere giden yolda bu şekilde gideceğiz. Bizim birbirimizi öfkeyle ve şiddetle aşağıya çekmeye değil, birbirimizi itmeye ihtiyacımız var. Başarıya giden yol böyle geliyor. Hedeflenen başarı ancak beraber ve aynı şekilde koşmayla geliyor. Fenerbahçe taraftarına yakışan bir durum dğeil. Onları bu şekilde yukarı çıkaramayız, onların performansını düşürürüz.”

HEYECAN SON DERECE YÜKSEKTİ

“Heyecan son derece yüksekti. İtici güç kontrol edilebilirse takımı yukarı çıkarır. Kontrol dışına çıkınca baskı altına alır ve biraz daha aşağı iter. İlk 20 dakikalık yüksek şiddetli oyunun nedeni dolu tribünlerdi. Kendi istediklerimizin kırılmasına da neden oldu bu. İlerleyen bölümlerde her şey iyi gitti golü yiyene kadar. Seyircisiz çok şeyden mahrum ve yoksun oluyorsunuz. Birbirimizi aşağıya çekmek değil, yukarıya doğru çekmenin yollarını aramalıyız.”

TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR

“Transfer olayı sadece sizin çabanızla olan bir şey değil. 1-2 günde sonuçlanmıyor. Yönetim son derece yüksek istekle çalışıyor. Ne zaman olacağını bilmiyorum. Transfere İhtiyacımız var. Çok net de pozisyonlar gözüküyor. Bizim için elzem olan şey geçiş zamanında uyum sorununu azaltmak, bunu en az hasarla geçirmek lazım. Son derece yüksek iradeli bir takıma doğru gidecekmişiz gibi gözüküyor.”

BİR DAHA BAŞLADIK HİKAYEMİZE

“Hedefle ilgili; ben bu kulübün var olan olanaklarıyla çok daha fazlasını yapabileceğini düşünüyorum. Bir tuğla bir tuğla derken doğru davranışlar ile ciddi biçimde yol almıştım. Birtakım nedenlerle ayrıldım. Bir daha başladık hikayemize. Tamamına doğru gitmemiz en büyük temennimiz.”

VALBUENA ÖZELLİKLERİ ÇOK YÜKSEK BİR OYUNCU

“Biraz daha pozisyon sadakatinin yükselmesi lazım. Yakaladığı andan itibaren büyük bir güç verecek bir oyun oynuyoruz. Valbuena özellikleri çok yüksek bir oyuncu. Oyununu törpülemeden, pozisyon sadakati içinde nasıl olur diye uğraşıyoruz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz