Sierra Leone’de toprak kayması.. 312 kişi can verdi

0

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’nin başkenti Freetown’da aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında 312 kişi hayatını kaybetti. Sierra Leone Devlet Başkanı Yardımcısı Victor Bockarie Foh da toprak altında hala yüzlerce kişinin bulunduğundan endişe edildiğini açıkladı. 

Connaught Hastanesi’nde çalışan Adli Tabip Yetkilisi Sinneh Kamara, yerel medyaya yaptığı açıklamada, kentte sel ve toprak kaymalarında en az 200 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kamara, afette hayatını kaybedenlerin cesetlerinin hastane morguna sığmadığını belirterek ambulans yardımı çağrısında bulundu.

Sierra Leone devlet televizyonu da afet nedeniyle rutin programını yarıda keserek kayıp yakınlarını arayan ve cesetleri pirinç çuvallarıyla taşıyan kişilerin görüntülerine yer verdi.

Arama kurtarma çalışmalarına yardım etmeleri için bölgeye askerlerin gönderildiği belirtildi.

NEPAL’DE DE SEL VE HEYELAN CAN ALDI

Öte yandan Güney Asya ülkesi Nepal’de şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısı ise 70’e yükseldi.

Açıklamada, 50 kişinin hala kayıp olduğuna işaret edilerek, 20’den fazla kişinin de yaralı olduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları sudan bulaşan hastalıklara karşı uyardı.

Emniyet Sözcüsü Pushkar Karki de dün yaklaşık 31 bin ailenin de evlerinin zarar gördüğünü açıklamıştı.

Nepal’de haziran ayında başlayan muson yağmurları eylüle kadar sürüyor. Ülkede, geçen yıl temmuz ayında muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 75 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: sputniknews

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz