CHP Sözcüsü Tezcan’dan AK Partili Mahir Ünal’a: Kaset kumpasında ‘özel değil genel’ diye bağıran, siyaseten meydanlarda kullanan biz miydik siz miydiniz?

0

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söyledi:

“Demokrasiyi yem etmeyeceğiz. Kumpas alışkanlıklarını biliyoruz. Olmayan suçu uyduruyorlar, ondan sonra rehin alma işlemi yapıyorlar. Şimdi de Enis Berberoğlu’nu rehin aldılar. Korkutmak istediklerini hedef gösteriyorlar ama baltayı taşa vurdular. Dün yanıldık diye özür dilemek zorunda olan onlardı, biz değildik.

Bugün AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapmış. Baltayı taşa vurduklarını fark ettikleri de belli. Konuşmaları dinleyin. Hakaret eden kim? Ahlaksız bir teklif dedik. Yok mu böyle bir ahlaksız teklif? Mesaj yolluyorsunuz, sen bizim arzu ettiğimiz gibi konuş, biz seni kurtaralım mesajının başka şekilde kurulmuş cümleleridir bunlar.

Tek bir mücadelesi var bunların, o da darbenin siyasi ayağın gizleme mücadelesi. FETÖ ile mücadele konusunda samimi olmadıklarına kanaatim kat be kat güçlendi. Arkada başka bir kripto tuzak mı var bunlara? Yarın bunları derlerse şaşırmayın. Bir kere daha özür dileyebilirler çıkıp da.”

ÖSYM’nin yaptığı puan hesaplamasını da eleştiren Tezcan, öğrencilerin mağdur edildiğini belirterek ÖSYM denince hile merkezi anlaşılır olduğunu ifade etti. “Memura hükümet zam değil sadaka veriyor.” diyen Tezcan, “Verilen öneri zam değil sadakadır. Türkiye büyüdü diye övünüyorsun versene memura payını. AK Parti hükümeti, memuru, esnafı, işçiyi sadakaya muhtaç hale düşürmüş bir iktidardır. Son toplu sözleşmeler bunu ortaya koymuştur.” dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’a seslenen Tezcan, “Bizim bildiğimiz bir yol vardır; o da sandıkta iktidarı değiştirmektir. O yüzden 15 Temmuz’a sizden önce biz karşı çıktık. Sandık önümüze geliyor. İlk sandıkta AK Parti hükümetinden milletin oylarıyla kurtulacağız. Bu sözlerin hepsi kurulmak istenen kumpasın sözleridir. Görüntüleri yayınlandı, herkes izledi. ‘Kumpas denince bizim aklımıza kaset kumpası geliyor’ demiş. Doğru; kaset kumpasında ‘özel değil genel’ diye bağıran kimdi? Siyaseten meydanlarda kullanan biz miydik siz miydiniz? Her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz. Çözümün siyaset alanında olduğunu biliyoruz. Asıl dersi de siyaset sahnesinde vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz