HDP Grup Başkanvekili Yıldırım: Türkiye AKP’den büyüktür

0

İzmir’de devam eden ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, siyasi iktidarın bu ülkeyi yönetebilme ehliyetini yitirdiğini savundu. “AKP artık siyasi miadını doldurmuştur.” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

“Sadece şiddetle ayakta durabiliyor, bunun dışında bir iktidarda kalma gerçekliği yok. İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım ne dedi? ‘400 vekil verin kaostan kurtulun.’ Bunun için 20 Temmuzları 10 Ekim Katliamlarının açığa çıkmasında büyük sorumluluğu vardır.

Bir an öce sivil ve demokratik bir mücadele ile AKP’nin iktidardan uzaklaştırılması gerekir. İnsanlar gülmeyi unuttu. AKP gitmeden bir daha bu ülkede kalıcı ve onurlu bir barışın olmasının yolu yoktur. AKP giderse toplumsal barış sağlanır, OHAL kalkar, gazeteciler görevlerine geri döner, Nuriye ve Semih yaşar. AKP giderse bu ülkede güller açar.

Biz AKP’nin karşısında mücadele etmenin bedelini ödüyoruz. Türkiye halkları bu acılara yaşamaya tahammülü kalmış bir halk değildir. AKP’nin varlığı ile yokluğu arasındaki tercih toplumsal cinsiyet özgürlüğü ile kadına dönük bütün yaşam alanlarına yapılan saldırılar arasındaki tercihtir.

Erdoğan’ın cezaevlerindeki tek tip uygulaması onun tektipçi yapısından kaynaklıdır. Ben diyorum ki o FETÖ’cüye ‘Hero’ yazılı tişörtü bu iktidar giydirdi, sırf tek tip kıyafetin düğmesine basabilmesi için. Kuş uçurtulmayan bir yerde o tişört nasıl içeri alınıyor? Tek tip kıyafeti gelip özgürlük tutsaklarına dayatacaklar, AKP bunu hep yapıyor. Bir plan çıkarmadan önce onun alt yapısını oluşturuyor. AKP ateşle oynuyor. Onu giyecek bir özgürlük tutsağı yoktur.

Siz ilhamı kimden alıyorsunuz? Tek tip elbise tekçiliğinden geliyor. Türkiye’yi biz renkli, çoğulcu bir ülke olarak görüyor ve kabul ediyoruz. Bu ülkede herkes Müslüman değil, herkes Türk değil, bunu bütün halk biliyor. Ben sizi kavim kavim millet millet yarattım diye ayet vardır.

Çok açık söylüyorum çocuğunu cemaatin okullarına gönderdiği için onlarca kişi işinden edildi. Soruyorum AKP’nin kabinesinde çocuğu cemaat okulunda okuyan bakan yok mudur? Çıkın açıklayın kaç milletvekili vardır, bakın HDP’de hiç yoktur.

AKP darbenin siyasi omurgasının ta kendisidir. Abdullah Gül AKP’nin kuruluş felsefesinden koptuğunu ifade eden cümleler kurdu. AKP Genel Başkanı Erdoğan da ‘Biz il ilçe teşkilatlarından FETÖ ile ilişkisi olanları ayıklayacağız’ dedi. Hani aranızda darbeci yoktu? AKP yöneticilerine çağrımdır: görev süreniz sona erdiğinde sizi de içeri atıp bugün geçirmeye çalıştığınız tek tip elbiseyi giydirecekler.

Türkiye halklarının bir tarihinin, bir gücünün olduğunu bu güçle aydınlık günlere yürüyebileceğimizi biliyoruz. Türkiye AKP’den büyüktür. AKP bir daha demokratik seçimle, sandıkla iktidara gelemeyeceğini anlamıştır. Bugüne kadar onlara oy vermiş olanlara sesleniyorum, 16 yıldır işsizlik düşmedi, uluslararası itibarımız artmadı, sağlık imkanları düzelmedi. Şimdiye kadar bizi ziyaret eden, yalnız bırakmayan bütün İzmir halkına partimiz adına teşekkür ediyorum. İyi ki İzmir olarak varsınız, iyi ki değerlerinizi koruyan bir yapınız var.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz