Galatasaray, Sivasspor’u üçledi… Golleri Tolga Ciğerci (2) ve penaltıdan Gomis kaydetti

0

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 3. hafta maçında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda karşılaştığı Demir Grup Sivasspor’u 3-0 yendi ve 3 hafta sonunda puanını 9’a çıkardı.

STAT: Türk Telekom Stadyumu
HAKEMLER: Ali Palabıyık, Kemal Yılmaz, Serkan Olguncan, Serkan Tokat
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Linnes, Rodrigues, Tolga (Selçuk 76), Fernando, Ndiaye, Belhanda (Yasin 87), Gomis (Eren 87)
DG SİVASSPOR: Sergio Rochet, Elderson, Djakov, Bjarsmyr, Hakan Bilgiç, Auremir, Hakan Arslan, Emre, Kone, Leandrinho (Mert 72), Cyriac (Muhammet Demir 80)
GOLLER: Tolga Ciğerci 41 ve 71, Bafetimbi Gomis 83
SARI KARTLAR: Mariano, Serdar Aziz, Tolga

Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken ilk tehlikeli atak Galatasaray’dan geldi. 11. dakikada hızlı gelişen atakta Garry Rodrigues’in sert şutu Sivasspor kalecisi Sergio Rochet’ten döndü. Dönen top Tolga Ciğerci’nin önünde kaldı ancak Tolga’nın şutu üstten auta çıktı.

Sivasspor’un özellikle duran toplarla etkili olmaya çalıştığı ilk yarıda kısa paslarla ceza sahasına girmeye çalışan Galatasaray’ın taraftarları ayağa kaldıran bir diğer pozisyonu ise 27. dakikada geldi. Ancak ceza sahasının dışında topla buluşan Badou Ndiaye’nin yerden şutu auta çıktı.

36’da Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı. Organize gelişen atakta sol kanattan Martin Linnes ortaladı. Savunmadan seken topa sert vuran Garry Rodrigues’in şutunu Sivasspor kalecisi çıkardı.

Galatasaray aradığı gol ise 41. dakikada geldi. Sağ kanattan Younes Belhanda’nın kullandığı korner atışında Serdar Aziz kafayla topu altıpasa çıkardı. Gomis’in indirdiği topu kaleye gönderen Tolga Ciğerci hem skoru 1-0 yaptı hem de ilk yarının skorunu tayin etti.

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı ise Sivasspor’dan geldi. 52. dakikada Cyriac’ın ortasında Kone topla penaltı noktası üzerinde buluştu ve pasını Emre’ye çıkardı. Emre’nin vuruşu savunmadan dönerken dönen topa Hakan Arslan vurdu. Hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

55’te ise Bafetimbi Gomis’in golü ofsayt nedeniyle sayılmazken, 60. dakikada ceza sahasına çalımlarla giren Belhanda’nın kaleciyle karşı karşıya pozisyondaki şutu auta çıktı.

Galatasaray ikinci golü de yine Tolga Ciğerci’den geldi. 71. dakikada Martin Linnes sol kanattan topu ceza sahasına çok iyi taşıdı. Çıkardığı top, ceza sahası dışına doğru gelirken Tolga Ciğerci’nin şutu bu sezon 3. maçta attığı 4. gol olarak istatistiklerdeki yerini aldı.

76’da maçın yıldızı Tolga Ciğerci yerini kaptan Selçuk İnan’a bırakırken uzun süre Galatasaray taraftarlarınca ayakta alkışlandı.

Karşılaşmanın skorunu tayin eden gol ise Bafetimbi Gomis’ten geldi. 83. dakikada Sivasspor savunmacısı Bjarsmyr’in ceza sahası içinde topa elle müdahalesi sonucu kazanılan penaltıda Bafetimbi Gomis topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz