Erdoğan: Soruna çözüm bulunması sadece Filistinli kardeşlerimize değil İsrail’in de hayrınadır

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde Erdoğan, Abbas’ı resmî törenle karşıladı.

Törenin ardından basın mensuplarına tokalaşarak görüntü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Daha sonra Erdoğan ve Abbas, ortak basın toplantısı düzenledi.

Dört asır boyunca Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya hizmet etme şerefine nail olmuş bir ülke olarak bu mukaddes şehrin asla çatışma, kan ve gözyaşı ile gündeme gelmesini istemediklerini belirten Erdoğan, bölgede kalıcı barış ve huzurun yolunun belli olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu yol 1967 sınırlar dahilinde vücut bulmasıdır. Soruna çözüm bulunması sadece Filistinli kardeşlerimize değil İsrail’in de hayrınadır. Barış çabalarına destek vermeye hazırız. Filistinli kardeşlerimizi sorunun çözülmesi için çaba gösterdi. İsrail’in işgal teşebbüsüne artık bir son vermesi gerekiyor.

İki devletli çözüm, aynı zamanda uluslararası toplumun Filistin halkına karşı tarihi bir yükümlülüğüdür. Son hadiselerde de gördüğümüz gibi gerilimi tırmandırmanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Türkiye olarak her zaman barış sürecini canlandırmaya yönelik çabalara destek verdik, vermeye de hazırız. Burada başarının anahtarının Filistinlilerin hak ve hukukunun korunmasından geçtiğinin de bilinmesi gerekiyor.

Bizim çocuklarımız gibi Filistinli çocuklarında bayram sevincini yaşamasını istiyoruz. Filistinli kardeşlerimiz arasında birliğin sağlanması gerekir. Bugün Başkan Abbas ile mevcut durumu ele aldık. Önümüzdeki dönemede bu hususlara yöneleceğiz.”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise verilen destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz