Adalet Bakanı Gül’den Çağlayan hakkında iddianame hazırlanmasına tepki.. Hukuk açısından çok büyük bir skandaldır

0

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD’de iddianame hazırlanmasıyla ilgili konuştu. Gül, şunları söyledi:

“Türkiye’de eski bakanlık yapmış arkadaşımız ve ilgililerle ilgili, vatandaşlarımızla ilgili yapılan bu iddianamelerin hukuki bir tarafı bulunmamaktadır. Bu iddialar aslında Türkiye’de, Türk devletini ele geçirmeye çalışan FETÖ terör örgütü mensuplarınca kullanılmış, atılmış bir sakızdır. Bu sakızı alıp çiğnemek hukuk açısından çok büyük bir skandaldır. Ben bunun Amerika Birleşik Devletinin hukuk sisteminin itibarına gölge düşüreceğine inanıyorum.

Diğer taraftan 29 Ağustos’ta hazırlanan bir iddianame söz konusuydu. Sayın cumhurbaşkanımızın Mayıs’ta Amerika’yı ziyaretinde korumalarla ilgili açılan bir dava söz konusu. Burada PKK terör örgütü mensuplarının yapmış olduğu adeta sayın cumhurbaşkanımıza saldırı niteliğinde olan bir fiile karşı, polisin kayıtsız kalması da gerçekten çok büyük bir yanlıştı.

Buna rağmen bu kişilerle ilgili bir çalışma, iddianame hazırlanmadan Cumhurbaşkanımızın korumalarına ilişkin iddianame hazırlanması, hukuk adına çok üzücü bir durumdur. Hatta Türkiye’de bulunan Amerika’yı hiç ziyaret etmemiş kişiler için bile dava açılmıştır. Umuyorum ki Amerika bu iddianamelerin, siyasi ve kasıtlı bu tür yaklaşımların gereğini yapar diye ümit ediyoruz.

Yakından ilgili birimlerimiz, büyükelçiliğimiz, Dışişleri bakanlığımız konuyu yakından takip ediyor. Hukuk sınırları içerisinde elbette her türlü yargılama yapılabilir. Ama Türkiye bir egemen ülkedir. Türkiye’nin hukukuna, mevzuatına aykırı olmayan eylemler nedeniyle bir başka ülkenin egemenlik alanında farklı bir tavır, yakalama, tutuklama şeklinde bir iddianame hazırlanması asla kabul edilemez. Tüm bu iddiaların FETÖ terör örgütü mensuplarınca hazırlandığı, kurgu olduğu açıktır.”

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz