İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Başbakanın katıldığı tören alanını terketti..

0

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Selçuk’ta toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aleyhine sloganlar atılması ve ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganlarının yükselmesi üzerine tören alanını terk etti.

Kocaoğlu, şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar, dinlerseniz sözümü kısa kesip ineceğim. Bu projenin fikir babası da uygulayıcısı da Sayın Başbakanımız burada. Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Bunu böyle bilin. Sayın Başbakan’a sorun. Ayıptır, ayıptır, bu yaptığınız 40’ı geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje Sayın Başbakanımız kadar benim projemdir. Buna göre davranılması ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum, adam gibi durun, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Başbakan Binali Yıldırım ise Aziz Kocaoğlu’nun tören alanını terk etmesiyle ilgili şöyle konuştu:

“Selçuk’a kazandırdığımız bir hizmetle geldik. Sevgili Selçuklular başkan niye sinirlendi, anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Sevgili kardeşlerim, biliyorsunuz, Aziz Başkan’ın şekeri var, birdenbire şeker çıktı, vitesten attı ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun, hoşgörü İzmir’in olsun, Selçuk’un olsun. ‘İZBAN senin mi, benim mi’ tartışması anlamsız bir münakaşa. İZBAN Projesi İzmir’e aittir.

2003’te AK Parti tek başına işbaşına geldiğinde İzmir’de başlanan Aliağa’dan Cumaovası’na demiryolu yapım işi ortalıkta kalmış, sahipsiz kalmış, kaderine terk edilmiş, elektrik telleri çalınmış, rayları taşınmış, traversleri kırılmış, şehrin kuzeyinden güneyine bir harabe. AK Parti iktidara geldi, İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi, yerel yönetimde iş başında. Ne yapacaktık, İzmir’i o haline mi bırakacaktık? Bize yakışır mı?

Böyle bir kutlama gününde sevgiye, saygıya ihtiyaç var. Öfkeye hiç gerek yok, onun için sevgili kardeşlerim bu olayı hiç yaşanmamış kabul edin, yok sayın, keyfinize bakın.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz