Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı!..

0

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD’de görülen Reza Zarrab ­davasına sanık olarak eklendi.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından dava dosyasına konan ek iddianamenin ardından eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında tutuklama kararı çıktı.

Amerika’nın Sesi’nin son tutuklama kararıyla ilgili sorularını cevaplayan hukukçular, Zafer Çağlayan ve diğer isimler hakkında verilen tutuklanma kararının son derece normal olduğunu belirttiler.

Uzmanlar, bu tür tutuklama kararlarının yer aldığı parafların ve kararı alan hakimlerin isimlerinin kamuya açıklanan belgelerde normalde kapatılırken bu kez kapatılmadığına dikkat çektiler ve bunun sıradışı olduğu görüşünde birleştiler. Hukukçular Zafer Çağlayan hakkında İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarabileceğine de işaret ediyor.

Ek iddianamede aralarında Çağlayan’ın da bulunduğu isimlerin İran’a uygulanan ambargoyu delmekten 5 yıl, karapara aklamaktan 20 yıl, bankacılık sistemini zarara uğratmaktan 30 yıl olmak üzere toplam 55 yıl hapis cezasıyla yargılanacakları belirtiliyor. İddianamede, Çağlayan’ın on milyonlarca dolarlık nakit ve mücevheri rüşvet olarak aldığı iddia ediliyor.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz