İçişleri Bakanı Soylu’dan ABD’ye sert tepki: Başınıza Zafer Çağlayan kadar taş düşsün

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ABD’de görülen Reza Zarrab ­davasına sanık olarak eklenmesi ve ardından tutuklama kararının çıkarılmasına sert tepki gösterdi. Trabzon’da konuşan Soylu, şunları söyledi:

“Zafer Çağlayan’a Amerika’da tutuklama kararı çıkarmışlar. Başınıza Zafer Çağlayan kadar taş düşsün buradan söylüyorum. Yaptıkları Türkiye düşmanlığıdır. Bu açık ve nettir. Bizi pes ettirmeye, teslim almaya çalışıyorlar. Siz 15 Temmuz hesaplarının bitiğini zannetmeyin. 15 Temmuz’da başaramadılar. Bir taraftan Pensilvanya’da o meczubu, orada Türkiye karşıtı bir kişi olarak tutuyorlar. Yetmedi Amerika’nın talimatıyla aynısını Almanya gerçekleştiriyor. Ne kadar mendebur var, hepsini orada tutuyorlar.

Terör örgütü mensuplarına sahip çıkıyorlar, hepsine vatandaşlık ve ikamet veriyorlar. Sonra buraya adamlar gönderiyorlar, burada dernek ve vakıflar açıyorlar, burada istedikleri gibi ajanlık faaliyetlerini yapacaklarını zannediyorlar. O eski Türkiye yok, avucunuzu yalayacaksınız bundan sonra. Bugün ayakları üzerinde duran bir Türkiye var. Bizim müttefikimiz Amerika PYD’ye silah ve füze yardımı yapıyor. Türkiye sesini çıkardığı zaman acaba hangi kararı çıkartıp ‘Türkiye’yi nasıl diz çöktürürüz’ diye hesaplar, planlar yapıyorlar. Bunların hiçbirisine teslim olamayacağımızı herkesin bilmesini isterim.”

“Kılıçdaroğlu, atlet giyip de sokağa çıkacağın gece 15 Temmuz gecesiydi”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Silahlı İnsansız Hava Araçları’na (SİHA) ilişkin sözlerini de eleştiren Soylu, 1 Ocak-1 Ağustos 2017 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından bu hava araçlarıyla toplam 260 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bu uçaklarla teröristlerin hareket kabiliyetini azalttıklarını anlatan Soylu, şöyle devam etti:

“Sus pus kesildi Kılıçdaroğlu şu anda. Hadi atlet giy de konuş bakalım. Hadi atlet giy. Öyle mi? Atletle karavanda duruyorsun. Atletle karavanda durmayacaksın Kılıçdaroğlu, atlet giyip de sokağa çıkacağın gece 15 Temmuz gecesiydi. Millet atletle birlikte sokağa çıktı, şehit olmak için gazi olmak için. Bu milleti istila etmeye çalışanlara ‘Atletimle de donumla da bu ülke için şehit olurum’ diyerek sokağa çıktı.

Eğer Türkiye hafif bir gevşeklik yapsın 15 Temmuz’u biz rahmetle anarız. FETÖ’nün sadece FETÖ olmadığını bilmeyecek kadar ahmak değiliz biz. FETÖ’nün arkasında nelerin olduğunu biliyoruz. Birileri ‘Olağanüstü Hal kalksın’ diyor. Ne var Olağanüstü Hal’de. Ben ‘Olağanüstü Hal kalksın’ diyen İstanbul sermayesine sesleniyorum: Ne var OHAL’de? İhracat yükseliyor mu? Yükseliyor. Dolar ve Euro düşüyor, turizm yükseliyor, oteller dolu. Büyüme yüzde 5. Daha da yükselecek.

Nedir bu Avrupa hayranlığınız ve onların sözlerin çıkmama telaşınız? Nedir bu telaş? Ne yapmak istiyorsunuz. Bu FÖTÖ sizden milyon dolarlar himmet aldı, özgürlük ve hürriyetinizi gasp etti. Tayyip Erdoğan gibi bir adam sizi çıktı FETÖ’den kurtardı ‘Allah senden razı olsun’ demiyorsunuz da, ayağına ‘Nasıl çelme takarım diye’ bir anlayışı ortaya koyuyorsunuz. Teslim olmuştunuz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz