Kuzey Kore ateşle oynamaya devam ediyor.. Üç hafta içinde ikinci füze

0

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) hafta içi aldığı yaptırım kararından sonra Japonya’ya doğru bir füze daha fırlattı.

Pyongyang yakınlarından fırlatılan füze, Japonya hava sahasına girerek Pasifik Okyanusu’na düştü. Ajanslar daha önce Kuzey Kore’nin fırlattığı hiçbir füzenin bu kadar uzun süre havada kalmadığına dikkat çekti. Japonya’da halk sığınaklara çağrıldı.

Kuzey Kore’den fırlatılan füzenin ABD’nin Pasifik’teki adası Guam’ı vurmak için yeterli mesafe katettiği açıklandı. Kuzey Kore’nin Japonya’ya doğru füze fırlatması sonrası Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil toplanıyor

Sputniknews’in aktardığına göre Japonya Devlet Bakanı Yoşihide Suga, orta menzilli füzenin Hokkaido adasının üzerinden geçtiğini ve adanın 2.000 kilometre doğusunda Pasifik Okyanusu’na düştüğünü belirtti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da başkent Pyongyang yakınlarından fırlatıldığı sanılan füze 3.700 km mesafe kaydettiğini, 770 km yüksekliğe ulaştığını ve 20 dakika kadar havada kaldığını açıkladı. AP ajansı da bu sürenin şimdiye kadar fırlatılan füzelerin havada kalma süresi içinde en uzunu olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan hava sahasına giren füze nedeniyle Japonya’da sirenler çaldı, halk sığınaklara çağrıldı. Japonya’nın hava savunma sistemlerinin ise füzeye yönelik olarak harekete geçmediği belirtildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz