2017-2018 eğitim öğretim yılı başlıyor!..

0

2017-2018 eğitim öğretim yılı 17 milyonun üzerinde öğrenci için yarın başlıyor. 1 milyon öğretmen eğitim verecek. Birinci dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona erecek. Yarıyıl tatili 22 Ocak-2 Şubat tarihlerinde yapılacak. 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci dönem, 8 Haziran 2018’de tamamlanacak.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması sebebiyle bir mesaj yayımladı. “Eğitim, okuyan, araştıran, geleceğe dair hedefleri ve iddiaları olan bir nesle sahip olmanın yegane yoludur.” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu anlayışla son 15 yıldır eğitim konusunu adalet, emniyet, sağlıkla beraber ana öncelliklerimizden biri yaptık. Bütçede aslan payını daima eğitime vererek, tüm çocuklarımızın ücretsiz, kaliteli ve modern bir eğitime sahip olması için önemli reformlar gerçekleştirdik. Ücretsiz ders kitaplarından yeni dersliklere, müfredat güncellemelerinden öğretmen atamalarına kadar hemen her alanda daha önce hayal dahi edilemeyen adımları attık. İnşallah önümüzdeki dönemde de günün ihtiyaçlarına, milletimizden gelen taleplere ve ülkemizin önceliklerine göre eğitim reformlarımızı sürdüreceğiz.

Devlet olarak bu süreçte ana gayemiz, milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, nitelikli, özgür, evrensel ile yereli mezcetmiş başarılı nesiller yetiştirmek olacaktır. Zira 15 Temmuz darbe girişimi, eğitim konusunda yaşanan boşluk ve ihmallerin ülkemiz için ne tür felaketlere sebep olabileceğini çok acı bir şekilde göstermiştir.

Bir taraftan 40 yıldır toplumumuzun kılcal damarlarına sızan bu şer şebekesinin bünyemize verdiği hasarı tamir ediyor, diğer taraftan da benzer acıları bir daha yaşamamak için gerekli önlemleri hayata geçiriyoruz. İnşallah milletimizin desteği, öğretmen ve idarecilerimizin fedakar çalışmalarıyla bu zorlu sürecin de üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Bu düşüncelerle, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk kez okul heyecanı yaşayan yavrularımız başta olmak üzere tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyor, bütün vatandaşlarıma en kalbi selamlarımı sunuyorum.”

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı açılışını Şanlıurfa’da gerçekleştirecek olan Başbakan Binali Yıldırım‘ın mesajı ise şöyle:

“2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bugün ders başı yapacak olan öğrencilerimizin ve ülkemizin her köşesinde büyük fedakârlıklarla hizmet veren öğretmenlerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyorum.

Eğitim ve öğretim; öğrencilerimizin ruhi ve bedeni sağlıklarını ön planda tutan, ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle hareket eden bir anlayış üzerine inşa edilmelidir. Tam demokrasiyi benimsemek, farklı düşüncelere daima saygı duymak ve araştırmayı-sorgulamayı vazgeçilmez kabul etmek eğitimde şiarımız olmalıdır.

Çocuklarımızı bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan, geleceğin dünyasında söz sahibi olan fertler olarak yetiştirmek ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için büyük önem taşımaktadır.

Çocuklarına en iyi imkânları sağlamaya çalışan velilerimizin fedakârlıkları ilham kaynağımızdır. Hükümet olarak eğitim için yaptığımız harcamaların tamamını ülkemizin geleceğine yönelik birer yatırım olarak görüyoruz. Tarihimizin en büyük eğitim atılımlarını gerçekleştirmekle yetinmiyor, ülkemizin geleceğini şekillendirecek projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Eğitimin her seviyesinde geleceğe uygun programların uygulanması ve teknolojinin en yüksek seviyede kullanılması için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz.

Büyük Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi biçimde hazırlamakta kararlıyız.

Eğitim fırsatlarından bütün öğrencilerimizin eşit seviyede faydalanması hükümetimizin en çok önem verdiği konulardandır.

Bu vesileyle, eğitimin her kademesinde, Türkiye’nin geleceğini emanet ettiğimiz, sevgi, sabır ve özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, eğitimin niteliğini yükseltme konusunda kendilerine duyduğumuz güveni ifade etmek istiyorum.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bütün eğitim camiasına selam ve sevgilerimi iletiyor, sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da şöyle konuştu: “Yeni dönem daha demokratik bir dönem olacaktır. Yeni dönem daha istikrarlı hükümetler getirecektir. Yeni dönemde insanların arasına çukur açmak değil, açılmış olan çukurların kapatılması lazım.

Başbakanımız ikili eğitim sisteminin kaldırılmasını talimatını verdi. Bunun için 270 bin derslik yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye’de 36 iken 24’e düşürdük. Okuduğum dönemde sınıf mevcudumuz 70 kişiydi. 70 kişilik sınıfta öğretmen bir öğrencisine bir dakika ayırabilir mi? Daha 70 bin derslik yapacağız. Allah kısmet ederse 2019’un sonlarına doğru ikili eğitimi kaldıracağız. Taşımalı eğitimi de en aza indirmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa’da her gün 100 bin kişi taşınıyor. Evlatlarımıza yazık, ömürleri neden yolda geçsin? Bu nedenle büyük köylere okullarımızla birlikte lojmanlarımızı da yaparak öğretmen sayısını da artıracağız. 580 bin öğretmen ataması yaptık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28’den 17’ye düştü.

Geldiğimizde okul öncesi eğitim yüzde 10 idi. Geçen yılın rakamıyla yüzde 74 oldu. Okul öncesi eğitim konusunda da 37 ili pilot seçtik. Bunların eğitim materyallerini hazırladık, ücretsiz sağlıyoruz. Okul öncesi eğitim alanların almayanlara göre daha başarılı olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Eğer önümüzdeki yüzyılı Türkiye’nin yüzyılı yapacaksak, mutlaka okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmamız lazım.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz