Fenerbahçe Alanyaspor’a patladı: 4-1

0

Süper Lig’de 5. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 4-1 ile geçti. Sarı lacivertliler böylelikle 5. haftada 2. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 17. dakikada Janssen, 45. ve 90+5. dakikalarda Valbuena ve 60. dakikada penaltıdan Giuliano atarken, Aytemiz Alanyaspor’un tek golünü 42. dakikada Emre Akbaba kaydetti.

AYTEMİZ ALANYASPOR: 1 – FENERBAHÇE: 4

STAT: Bahçeşehir Okulları

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

AYTEMİZ ALANYASPOR: Haydar Yılmaz, Gassama, Tzavellas, Birol Parlak, Berkan Emir, Efecan Karaca, Taha Yalçıner, Mbilla, Emre Akbaba, Junior Fernandes, Vagner Love

FENERBAHÇE: Kameni, Isla, Neto, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Ozan Tufan, Dirar (Dk. 32 Mehmet Ekici), Giuliano, Valbuena, Janssen

GOLLER: Dk. 16 Janssen, Dk. 45+2 ve 90+5 Valbuena, Dk. 60 Giuliano Pen. (Fenerbahçe), Dk. 42 Emre Akbaba (Aytemiz Alanyaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 27 Neto, Dk. 45 De Souza (Fenerbahçe)

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Aykut Kocaman takımını sahaya Kameni, Isla, Neustadter, Neto, Hasan Ali, Josef, Ozan, Dirar, Giuliano, Valbuen ve Janssen 11’iyle sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli ekipte 32. dakikada sakatlanarak oyuna devam edemeyen Nabil Dirar’ın yerine Mehmet Ekici oyuna girerken, Kocaman ikinci yarıda Alper Potuk ve Roberto Soldado’ya da şans verdi.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 17. dakikada yeni transferi Vincent Janssen’in golüyle 1-0 öne geçerken, 42. dakikada sahneye çıkan Emre Akbaba durumu 1-1’e getirdi.

45+2’de sahneye çıkan Mathieu Valbuena, attığı şık golle Fenerbahçe’yi yeniden öne geçirdi ve ilk yarı sarı-lacivertli takımın 2-1’lik üstünlüğüyle geçildi.

  1. dakikada kazanılan penaltı atışını gole çeviren Giuliano durumu 3-1’e getirirken, 90+5’te sahneye çıkan Mathieu Valbuena, takımının dördüncü, kendisinin de ikinci golünü attı: 1-4.

 

Sarı lacivertli ekip bu galibiyetle Süper Lig’de bu sezon 2. galibiyetini aldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 8’e yükseltirken, Aytemiz Alanyaspor 4 puanda kaldı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz