Başbakan Yıldırım’dan Barzani’ye: Vazgeç bu sevdadan dedik.. Ama anlamıyorsa da anlayacağı dilden konuşmasını biliriz

0

Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir’de konuştu. “Birisinin bir gün aklına düşüp bir maceraya kalkışmasıdır ve bütün dünyanın ikazlarına, uyarılarına kulağını tıkayarak bildiği yolda, yanlışta ısrar etmesi. Tabii ki bunun bedeli olacaktır ama bu bedeli bu kararı verenler ödeyecektir.” diyen Yıldırım, şunları söyledi :

“Oradaki hiçbir dahli olmayan günahsız insanlara bedel ödetmeye hakları da yoktur. Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz. 80 milyon vatandaşımızla, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızla ülkemizin güvenliği, milletimizin refahı için hiçbir maceraya asla müsamaha göstermeyiz. Doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde, bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın bütün insanlarımız müsterih olsun. Bu mesele, Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimizin, hem bizim ülkemizle hem de komşu ülkelerle aynı şekilde huzurla, barışla, istikrar içinde yaşamaları bizim en büyük arzumuzdur.”

“Sınır ötesi operasyon seçenekler arasında mı?” şeklindeki bir soruya ise Yıldırım, “Gayet tabii. Güvenlik, ekonomik ve siyasi seçenekler, hangisi ne zaman devreye girecek, bu bir zamanlama meselesi, gelişen şartlar bunu belirleyecek.” karşılığını verdi.

Kırşehir 30. Ahilik Haftası kutlamaları programında da konuşan Başbakan Yıldırım, “Bugünlerde Kuzey Irak’ta bir takım işler oluyor. Orada Barzani efendi ‘ben referandum yapacağım. Bağımsızlık peşindeyim’ diye bir sevdaya düştü. ‘Yanlış yoldasın’ dedik kendini mahvedeceksin ziyanı yok ama burada yaşayan insanlara ne garezin var. Orada yaşayanlar kardeşlik içinde yaşıyor neden huzurunu bozuyorsun. Vazgeç bu sevdadan dedik. Ama anlamıyorsa da anlayacağı dilden konuşmasını biliriz. Bölgemizde proje yapanlar terör örgütlerini üzerimize salanlar şunu iyi bilsinler ne yaparsanız yapın hangi planı kurarsanız kurun bu milletin adı Türk milletidir.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz