Aslan Bursa’da kükredi… Galatasaray 1-0 yenik duruma düştüğü maçı 2-1 kazandı

0

Lider Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında Bursaspor’a konuk oldu. 14. dakikada Delarge’nin golüyle 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Galatasaray, 73. dakikada Feghouli’nin vuruşuyla skoru eşitledi, ardından 81. Dakikada Tolga Ciğerci ile mücadeleyi 2-1 kazandı.

Süper Lig’de bu sezon sergilediği performansla taraftarlarının yüzünü güldüren Galatasaray, 6. hafta maçında Bursaspor’a karşı bunu devam ettirdi.
Kazanma serisine Antalya’da ara veren Sarı-Kırmızılılar, geçen haftaki Kasımpaşa galibiyetinin ardından Bursa’da da 3 puanı cebine koyarak yeni bir seriye başladı.
Galatasaray’da Teknik Direktör Igor Tudor takımını sahaya Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Tolga, Belhanda, Ndiaye, Rodrigues, Fernando ve Gomis 11’iyle sahaya sürerken, ikinci yarıda Yasin, Feghouli ve Denayer’e de şans verdi.

Bursaspor maçın ilk yarısını Dzon Delarge’ın 14. dakikada kaydettiği golle 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Galatasaray, 64. dakikada oyuna dahil olan Sofiane Feghouli’nin 73. dakikadaki harika golüyle durumu 1-1’e getirdi. Bu gol, Faslı yıldızın Galatasaray forması altında kaydettiği ilk gol oldu.

81’de sahneye çıkan Tolga Ciğerci, maçın skorunu ilân eden golü kaydetti: 1-2.

Bu sonucun ardından Galatasaray 16 puana yükselirken, Bursaspor ise 9 puanda kaldı.

BURSASPOR: 1 – GALATASARAY: 2
STAT: Bursa Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Süleyman Özay
BURSASPOR: Harun Tekin, Barış Yardımcı (Dk. 62 Paschal), Titi, Ekong, Aziz Eraltay, Agu, Badu, Delarge (Dk. 75 Yusuf Erdoğan), Batalla, Ekoko (Dk. 82 John), Stancu
GALATASARAY: Muslera, Mariano (Dk. 64 Yasin Öztekin), Maicon, Serdar Aziz, Latovlevici (Dk. 64 Feghouli), Fernando, Ndiaye, Rodrigues (Dk. 84 Denayer), Tolga Ciğerci, Belhanda, Gomis
GOLLER: Dk. 14 Delarge (Bursaspor), Dk. 73 Feghouli, Dk. 81 Tolga Ciğerci (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 68 Serdar Aziz, Dk. 75 Maicon (Galatasaray)

Galatasaray, Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 6. hafta maçında konuk olduğu Bursaspor’u 2-1 yendi. Bu sezon ilk kez bir maçta geriye düşen takımımıza galibiyeti getiren golleri Süper Lig’deki ilk şutunda golü bulan Feghouli ve ligdeki 5. golünü kaydeden Tolga Ciğerci getirdi.

Karşılaşmaya etkili ve baskılı başlayan taraf Bursaspor oldu. Ev sahibi ekip 5. dakikada gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Delarge’ın ortasında Stancu dokunamadı. İlk 10 dakikadaki Bursaspor baskısının ardından rakip kalede daha etkili olmaya başlayan takımımızın ilk tehlikeli atağı 11. dakikada geldi. Sağ kanattan ceza sahasında giren Belhanda önünü boşaltarak sert vurdu. Ekong’a çarpan top kaleci Harun’u yanıltsa da tecrübeli kaleci topu kontrol etmeyi başardı. 12. dakikada da sol kanattan Tolga’nın ortasında topu kontrol eden Gomis’in zor bir açıda olmasına rağmen attığı sert şutu Harun köşeden çıkardı.

Galatasaray oyunda dengeyi bulup rakip kalede etkili olmaya başladığı anlarda kalesinde golü gördü. 14. dakikada hızlı gelişen Bursaspor atağında Kembo’nun sol kanattan pasında Fernando’nun ters dokunuşunu arka direkte Delarge tamamladı. Bu gol aynı zamanda bu sezon Galatasaray’ın akan oyunda yediği ilk gol oldu.

Etkili olduğu dakikalarda golü kalesinde gören takımımız bu andan itibaren birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. 22’de Belhanda’nın kullandığı serbest vuruş Bursaspor savunmasından sekti. Topu önünde bulan Gomis istediği gibi vuramadı. 23’te ise ev sahibi ekibin tehlikeli atağında Stancu’nun şutunu Muslera ayağıyla çıkarttı. 34’te Latovlevici’nin ortasında Tolga’nın kafa vuruşunu Harun kornere çeldi. 35’te ise bu kez Mariano’nun ortasında Gomis’in kafası auta çıktı. 40. dakikada da Latovlevici’nin ortasında savunmadan seken topa Garry Rodrigues vurdu. Ancak Ekong topun kaleye yönelmesine izin vermedi ve ilk yarı 1-0 Bursaspor üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Galatasaray’dı. 55. dakikada kullanılan köşe vuruşunda arka direğe seken topu önünde bulan Tolga’nın sert şutu Aziz Behich’ten sekerek kornere çıktı. 60. dakikada ise sol kanattan Belhanda’nın ortasında Maicon’un kafa vuruşunu Harun güçlükle çıkarttı. Dönen topu Mariano içeriye çevirdi. Ancak Agu’dan seken topu Harun son anda çizgide kontrol etti. 61’de yine sol kanattan gelişen atakta Belhanda’nın çıkardığı topa ceza sahasında Rodrigues’in dokunuşu üstten auta çıktı.  66. dakikada Bursaspor Batalla ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremezken 72’de yine Belhanda’nın çıkardığı topa Garry Rodrigues’in şutunda golü önleyen Harun’du.

Galatasaray’ın aradığı gol ise 73. dakikada geldi. Belhanda’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunu Harun tek yumrukla uzaklaştırdı. Dönen topu önünde bulan Feghouli Süper Lig’deki ilk şutunda mükemmel bir gole imza attı. 1-1’den sonra da etkili olmaya devam eden Galatasaray’ın 2. golü ise Tolga’dan geldi. Yasin’in sol kanattan yaptığı ortada Bursa savunmasından ceza sahasının dışına seken topa Tolga Ciğerci düzgün bir vuruş yaparak skoru 2,1’e getirdi. Bu gol Tolga’nın ligdeki 5. golü oldu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında kontrataktan etkili olmaya çalışan Galatasaray, Bursaspor’un kurduğu baskıyı da paslarla aşmayı başardı ve Galatasaray 6. maçında 5. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmanın ardından Galatasaray 16 puanla liderliğini sürdürdü, 9 puanlı Bursaspor ise 8. sırada kaldı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz