CHP Sözcüsü Tezcan: Bu kaçıncı yanılma sayın Erdoğan?..

0

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Sonrasında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söyledi:

“Kuzey Irak’ta gayri meşru bir referandum yapıldı. AK Parti’nin Ortadoğu’da yürüttüğü dış politika iki büyük kayıba sebep olmuştur. Türkiye bölgede kaybetmiştir. Halklar açısından kayıp ise Türkmenlerin kaybetmesidir. İki kaybedeni vardır. Sayın Erdoğan çıktı, ‘Barzani’nin bu noktaya geleceğini tahmin etmiyorduk yanılmışız’ dedi. Bu kaçıncı yanılma sayın Erdoğan? FETÖ’da, Esad’ta, PKK’da yanıldınız. Barzani’de yanıldınız. Saysam zaman yetmez. Okul öğrencisi olsa bu kadar yanılan okuldan atarlardı tasdikname verirlerdi. Hala görevdesiniz ve herkes gözünüzün içine bakıyor tek başınıza devleti yönetiyor, milletin kaderi ile oynuyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. Referandum sürecinde tek adam ya yanılırsa demiştik, haklılığımız ortaya çıktı. Kuzey Irak konusunda hükümete önce ciddiyet tavsiye ediyoruz. Bir taraftan vanayı keseceğim diyeceksin öbür taraftan bakan ekonomik ambargo olmaz diyecek. Önce ciddiyet hükümet ciddi olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası çok ilginçtir. Kendi açıklamasını dinlerken istifa nedenini söylemedi. ‘Yorulmadım, başarılıyım, siyaseti bırakmıyorum, ciddiye alınmamaktanö rahatsız olduğunu söyledi. Kimin kendisini ciddiye almadığını söylemedi. İhanet edilmeyi hazmedemediğini söyledi. İhanetin ne olduğunu söylemedi. Anlıyoruz ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının istifası, ikinci saray darbesidir. Birincisinde Davutoğlu istifa ettirildi. Tek adamın talimatı ile istifa ettiğini herkes biliyor. Sadece itiraf edemiyorlar.

Zeybekci’nin söylediği ara formül uygulanabilir bir formül değil. Günaydın diyoruz bu şekilde yatırım gelmez, ekonomi iyiye gitmez dedik. Dediklerimiz çıkmıştır. Ekonomi Bakanı da itiraf etmiştir. İnşallah kulak verip OHAL’i bir an önce kaldırırlar.

Demokratik bir düzende yaşamıyoruz totaliter bir düzende yaşıyoruz. Sivil toplum yok ediliyor. 365 borsa ve odanın seçimlerine bir hafta kala neden nisan ayına ertelediniz? Kaybedeceklerini anladılar. Bütün sivil topluma iktidardan adam tayin etmek istiyorlar. Bu ülkeyi dizayn etme hastalığıdır. Bunu tarihte Hitler, Musolini yapmıştır bugün bir benzerini 21. Yüzyılda Türkiye’de yaşıyoruz. Hukuka aykırı olarak zapturapt altına almaya çalışıyor. Bu ayıp utanç verici ciddi tehdit oluşturacak adımlardır. O zaman bütün dernekleri kaldırsın hükümet yukarıdan saraydan adam tayin etsin. Yakında aile reislerini de saraydan tayin etmeyi isterlerse şaşırmayın.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz