PYD’de Salih Müslim gitti.. Şahoz Hasan geldi

0

Terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanması olarak bilinen Demokratik Birlik Partisi’nde (PYD) görev değişimi yaşandı. PYD’nin 7. kongresinde Salih Müslim’in yerine Şahoz Hasan seçildi. PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah’ın yerine ise Hevi Mustafa seçildi.

ABD, Suriye’de müttefik olarak nitelediği PYD’ye silah yardımı yapıyor. PYD’yi terör örgütü olarak gören Türkiye ise bu yardımlara şiddetle karşı çıkıyor.

ABD’nin Irak sınırından geçerek kuzey Suriye’ye yaptığı silah sevkıyatının 1000 TIR’ı geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Diyorlar ki ‘PYD ve YPG, DAEŞ’e karşı savaşıyor.’ PYD ve YPG, DAEŞ’e karşı savaşıyor da El Nusra savaşmıyor mu? Ama sen El Nusra’yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun, o zaman PYD ve YPG’yi, Türkiye’nin bir terör örgütü dediği bu örgütü niye terör örgütü olarak kabul etmiyorsun? Daha üç gün önce iki uçak dolusu silah, PYD ile YPG’ye indirildi. Nereye? Kobani’ye. Daha önce de yine Kobani boşaldığı zaman oradaki PYD ve YPG’li teröristlere üç uçak indirildi ve bunların yarısı DAEŞ’e gitti, silahların yarısı da PYD ve YPG’de kaldı. Sayın Başkan ile bunları konuştuk ama dinletemedik. Şimdi ne yazık ki yine aynı oyun oynanıyor.” açıklamasını yapmıştı.

 

Şahoz Hasan

 

Hevi Mustafa

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz