Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın İran’a gidiyor..

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin davetine icabetle, 4 Ekim 2017 tarihinde İran’a resmi bir ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Ziyaret sırasında, Sayın Cumhurbaşkanımız Dini Lider Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani’yle görüşecektir. Söz konusu ziyaret vesilesiyle, iki ülke Cumhurbaşkanlarının başkanlıklarında Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı düzenlenecektir.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani’nin 16 Nisan 2016 tarihlerinde ülkemize vaki ziyaretine iade niteliği taşımaktadır. Gerçekleştirilecek ziyaret vesilesiyle, ikili ilişkilerin tüm yönleriyle görüşülmesi, ayrıca, başta Irak ve Suriye olmak üzere, güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleriyle, iyi komşuluk ilişkileri ile köklü tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz İran’la siyasi diyaloğumuzun geliştirilmesi ve işbirliğimizin her alanda ileriye taşınması hedeflenmektedir.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz