Erdoğan: Dış müdahalelerin doğru olmadığına, halkın iradesinin üstünde bir güç olmadığına inanıyoruz

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Venezuela ile 5 anlaşmanın imzalandığını ifade etti.

Karakas’ta Türkiye’nin geleneksel mimarisini yansıtan güzel bir cami inşa edeceklerini belirten Erdoğan, “Tüm Latin dostlarımızın barış ve esenlik içinde yaşamasını arzu ediyoruz ve dış müdahalelerin doğru olmadığını ortaya koymakta fayda görüyorum. Halkın iradesinin üstünde bir güç olmadığına inanıyoruz. Temennimiz Venezuela’da yaşanan sorunların çözüme kavuşmasıdır. Türkiye bu anlamda desteğe hazırdır.” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise şunları söyledi: “İlişkilerimizi geliştirmek için güzel bir işbirliği oluşturduk. Yeni bir dönem olacak. Siyasi ve diplomatik ilişkilerimiz olağanüstü. Ama 60 yıl boyunca ortak vizyon geliştirmede biraz geri kalmıştık. Bu noktada çok hayati bir adım attık. Bugün 5 anlaşma imzaladık. Bunlar da yeni vizyonumuzun ilk ilerlemesi. Her türlü suç için uluslararası anlaşmalar imzaladık. Biz Türkiye ve Venezuela ilişkilerinde yeni bir çağ açmak istiyoruz. Biz farklı bir dünyaya inanıyoruz. Daha iyi bir dünyaya inanıyoruz. Bu sadece mümkün değil, gerekli. Biz dünyanın yeni dönemini çiziyoruz. Çok kutuplu çok merkezli. Hepimizin yer bulacağı bir dünya, bütün dinlerin değer gördüğü bir dünya.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz