Kılıçdaroğlu: Beyefendinin ABD ile ilişkileri düzeltmek için ödediği para yaklaşık 77 milyon dolar

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki kararın bozulmasına rağmen hala kendisinin hapiste olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bozulmuş kararın tutukluluğu olur mu?” diye sordu. Anayasa Mahkemesini göreve çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bülent Ecevit’e yönelik açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bülent Ecevit, her zaman ülkenin çıkarlarını savunmuştur. Siz ülkenin cumhurbaşkanlığı koltuğunda otururken Ecevit’e dil uzatırsanız; dur önce bir ağzını yıka sonra Ecevit’i ağzına al. Rahmetli Ecevit ne yaptı, cebini mi doldurdu? Bir fotoğraftan yola çıkıp onu eleştiriyorsunuz. Askerin başına çuval geçirilirken bu beyefendi neredeydi? Ege adaları işgal altında beyefendiden tık yok. Ecevit gitti birisinin dizine mi çöreklendi? Sen o fotoğrafını görmüyor musun?

Millet aç, sen saraylarda yaşayacaksın. Yasakların yolsuzluğun olduğu bir ülkede demokrasiden söz edemezsiniz. Kabile devlette, kabilenin reisi vardır. Kabile reisi bu kanun isteseniz de istemesenizde çıkacak diyor. TBMM Başkanı demiyor ki, burası TBMM’dir kimse müdahale edemez. Bunun adı kabile devletinin kabile reisi. Kendi can ve mal güvenliğini korumak için bana 1500 silah ver diyor. Buna izin vermeyeceğiz. Beyefendinin ABD ile ilişkileri düzeltmek için ödediği para yaklaşık 77 milyon dolar. Lobi şirketlerine ödendi. İlişkiler düzeldi mi, hayır. Bir kabile reisi her önüne gelen tarafından kandırılıyorsa o kabileyi yönetemez.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz