Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’den Melih Gökçek açıklaması..

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, istifası gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında konuştu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Öteden beri söylediğim şu, ‘milli irade, halkın iradesi, seçimle gelen seçimle gitmeli’ diyoruz, bunun dışındaki bütün yolları doğru bulmuyorum. Bir kişi seçimle gelmişse, onu makamından edecek kişinin de ona oy veren vatandaşlar olması lazım. Dolayısıyla bu tür yaklaşımları doğru bulmadığımı daha önce de ifade etmiştim. Bu sadece AK Parti’li belediye başkanları için değil, bütün belediye başkanları için geçerli bir kural. Bir yolsuzluğu, usulsüzlüğü, yasa dışılığı varsa İçişleri Bakanlığı gereğini yapıyor zaten. Onun dışında insanları zorla istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum.”

“Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki operasyonlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Üzülerek şunu ifade edeyim, Ortadoğu bataklığına Türkiye’nin girmemesi gerektiğini defalarca dile getirdim. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin bölgede arzu ettiğimiz ağırlığı yok. Eğer bu süreç iyi değerlendirilebilirse, sağlıklı ve tutarlı bir strateji oluşturulabilirse, Irak’la, İran’la ortak iş birliği gerçekleştirilebilinirse, bölgede kan dökülmeden sorun aşılabilir diye düşünüyorum. Bölge halklarının, Kürt olsun, Arap olsun, Türkmenler, Ezidiler olsun açlığa mahkum edilmesini asla doğru bulmayız. Oralarda yaşayan insanlar, özellikle siviller çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Yeri ve zamanı geldiğinde Türkiye o bölgeye el atmalı, o insanlara yardım yapmalıdır.” karşılığını verdi.

Bu konular bizi ilgilendirmez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Gökçek’in istifa edeceğine dair tartışmalarla ilgili “Melih Bey 5 dönem yaptı, ne kadar faydalı görüyoruz. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkçülük de Kürtçülük de bölücülüktür.” açıklamasıyla ilgili Bahçeli, “Kürtçülüğü izah için Türkçülüğü örnek göstermek yanlıştır.” dedi. Erdoğan’ın Bülent Ecevit’e yönelik sözleri için ise Bahçeli, “Erdoğan’ın ifadeleri benim tanıdığım Ecevit ile bağdaşmaz. Milli konulardaki hassasiyetini 57. Hükümet’te gördüm.” diye konuştu.

Müftülerin nihak kıymasına ilişkin yapılan tartışmalar hakkında Bahçeli, “Müftüye nikah yetkisinin laiklik açısından sakıncası yok. Müftü nikahı kıyarsa, çok küçük yaşlara kadar devam edermiş. Öyle şey olur mu? İmam nikahını kaldıramadığınıza göre onu daha sağlıklı bir hale getirebilmek açısından ne yapmanız lazım? Müftü beylere aynen diğerleri gibi görevlendirme yaptırdığınız takdirde nikahını yaptırırsın.” şeklinde konuştu.

MHP’nin 2019 yılında ‘kilit parti’ olacağı iddialarıyla ilgili ise Bahçeli, “Kapı yok ki ortada kilit olalım.” dedi. Erdoğan ile yaptığı görüşmeye de değinen Bahçeli, şunları söyledi: “YPG’nin elindeki Afrin’e girme konusunda kararlılık var. Biz de Suriye ve Irak adımlarını destekliyoruz. Şu an için Sayın Cumhurbaşkanı’nı MHP yalnız bırakmaz. Terörle mücadelenin sonu alınıncaya, Irak ve Suriye’de korsan devletçilikler kurulması kökten engelleninceye kadar Cumhurbaşkanı’nın parti olarak yanındayız.”

Galatasaray ismini değiştirsin

Atiker Konyaspor maçına 11 yabancıyla çıkan Galatasaray’ı eleştiren Bahçeli, “Galatasaray ismini değiştirsin. Böyle takım mı olur canım?” dedi. Ülke nüfusunun 80 milyon olduğunu hatırlatan Bahçeli, ortamda bulunan kişilere dikkat çekerek “Şuradan bile bir 11 çıkarırız.” ifadelerini kullandı.

“Beşiktaş 3’te 3 yaptı. Avrupa’da gayet iyi gidiyor. 82 Kerkük, 83 Monaco.” demesi üzerine Bahçeli, “Demek ki Misak-ı Milli sınırları içerisinde çözümü bulan tek sensin. 82, 83 tamam olmuş, 84 de geliyor. (Gülüyor) Beşiktaş iyi gidiyor.” diye konuştu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz