CIA, patlayıcıları koklamayı reddeden köpeği işten çıkardı..

0

Labrador cinsi köpek Lulu, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) en yeni üyelerindendi.

Görevi, koklayarak patlayıcıları bulmaktı. Lulu haftalarca eğitim aldı ama hiçbir gelişme kaydedemedi. Görünüşe göre CIA’deki hayat ona göre değildi.

Sonuç olarak 2017 K-9 eğitim programından çıkarıldı. CIA, resmi sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Lulu’nun neden programdan çıkarıldığına dair bir dizi tweet attı:

“Bazen eğitimi tamamlamış olsalar bile, bazı köpekler bu hayatın onlara uymadığını belli ediyor. Birkaç haftalık başlangıç eğitimden sonra, Lulu’nun patlayıcı koklamakla hiç ilgilenmediğini üzülerek belirtmek isteriz.

Bütün köpeklerin, aynı insanlar gibi, yeni bir şey öğrenirken iyi ve kötü günleri oluyor. Ama bizim köpeklerimizde bu genellikle 1, en fazla 2 gün sürüyor. Ama eğitimin birkaç haftası geride kaldıktan sonra, bu işin bazı köpeklere uygun olmadığı açıkça görülüyor.

Patlayıcı aramak Lulu’nun hiç ilgisini çekmedi. Yemek ve oyunla motive edilmeye çalışılsa bile Lulu’nun hiç eğlenmediği ortadaydı. Lulu sahiplenildi ve şimdi günlerini çocuklarla ve yeni arkadaşlarıyla oynayarak, bahçede tavşan ve sincapları koklayarak geçiriyor.

Haberin Devamı..

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz