Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bölgesel gelişmeleri görüştü..

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yanı sıra bölgesel gelişmeler hakkında da görüş teatisinde bulunulan görüşmede, başta İdlib olmak üzere Suriye’de çatışmasızlığın hayata geçirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Astana sürecinin de ele alındığı telefon görüşmesinde, iki lider bölgesel konularda yakın iş birliği ve koordinasyon içinde olma konusunda mutabık kaldı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre görüşmeye ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamada ise Suriye konusunun “kapsamlı bir şekilde” alındığı ve her iki liderin de çatışma bölgelerinin kurulmasına yol açan Astana süreci kapsamındaki ortak çabalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtildi.

Kremlin açıklamasında, “Görüşmede ayrıca, Kazakistan başkenti Astana’da Suriye ile ilgili Ekim ayının sonlarına doğru yedinci bir toplantının yapılma ihtimalinin yanı sıra Suriye’deki soruna çözüm bulma çabalarında koordinasyonu artıracak somut meseleler de ele alındı” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz