AK Parti ilçe kongreleri ertelendi..

0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 469 ilçenin kongresinin yapıldığını belirterek sadece büyükşehir statüsündeki illerin ilçe kongrelerini ertelediklerini söyledi. AK Parti’nin il ve ilçe kongre süreçlerine ilişkin bilgi veren Ataş, şunları söyledi:

“Parti olarak, görev değişikliği yapılan il başkanlarını, milletvekili listelerinde yer almayanları ‘kenara koymak, dışlamak’ gibi bir yaklaşım içinde olmadık. Şu ana kadar il başkanlıkları konusunda önceki dönem milletvekilliği yapmış iki arkadaşımızı il başkanı yaptık, birisi Kırşehir birisi Adıyaman. Belki diğer illerde de buna benzer olaylar gerçekleşecek. Hiç kimseyi kenara koymak gibi bir lüksümüz yoktur. Bu anlayışı reddeden bir partiyiz.

İl başkanlarımızla sarılırız, helalleşiriz, yaptığı hizmetler konusunda kendisine teşekkür ederiz, göndeririz. Biz diğer partiler gibi kavgayla dövüşle, birbirimize hasımlık yaparak siyaset yapan bir parti değiliz. Kesinlikle birbirimize olumsuz bakma, dışlama lüksümüz yok, tam tersine birbirimize kenetlenme döneminden geçen bir süreçteyiz. Biz sıkı sıkıya birbirimize kenetleneceğiz. 2019’a giden bu yolculukta hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kardeş gören bir anlayışla siyaset yapan bir süreçten geçiyoruz ve bu anlayışla siyaset yapmak istiyoruz.

‘Recep Tayyip Erdoğan kongreleri iptal etti’ iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bunların hepsi dezenformasyon. 469 ilçenin kongresi yapıldı. Sadece büyükşehir statüsündeki illerimizin ilçe kongrelerini erteledik. İptal etmedik, erteledik. Genel Başkanımız ‘Önce büyükşehir olmayan illerin ilçelerinin kongrelerini bitirelim. Sonra da büyükşehirlerin ilçelerinin kongrelerine başlayalım. İlçe kongreleri bittikten sonra büyükşehir olmayan illerin önce kongrelerini yapalım sonra da 30 büyükşehirimizin il kongresini yapalım.’ dedi. Biz bir partiyiz, üçüncü dünya ülkesinde yaşayan bir kabile topluluk değiliz. Bu ülkenin en disiplinli partisi AK Parti’dir.

10 milyon 286 bin olan üye sayımız, AK Parti Bilgi Sistemleri (AKBİS) açıldığında 10 milyon 500 binin üzerine çıkacağına inanıyorum.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz