Van’da terör saldırısı.. 1 Şehit

0

Van’ın Başkale ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Operasyonlarda 3 terörist ise öldürüldü.

Van Valiliği’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“İlimiz Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığımızca yürütülen operasyon sırasında, 22.10.2017 günü bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan temas sonucu çıkan çatışmada, 1 jandarma personelimiz şehit olmuş, 2 jandarma personelimiz ise hafif şekilde yaralanmıştır.

Aynı çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele operasyonları kararlılıkla sürdürülmektedir.”

Van’ın Saray ilçesi Örenburç Mahallesi kırsalında ise İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen Şehit Jandarma Er Yaşar Kiraz Operasyonu sırasında tespit edilen bölücü terör örgütüne ait sığınakta 15 el yapımı patlayıcı (EYP), 93 elektronik fünye, 2 el bombası tapası, 2 RPG-7 roketatar mühimmatı patlatıcısı, 3 elektronik EYP anahtar sistemi, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği dürbünü, 1 akımölçer, 1 litre sıvı kimyasal madde, EYP yapımında kullanılan çok miktarda kablo ve bant ele geçirildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz