Kennedy suikastıyla ilgili gizli bilgiler, ilk kez gün yüzüne çıkıyor.. Peki ya gerçekler?

0

Kennedy vurulduğunda neredeydiniz?.. Toni Glover oradaydı. Dallas’ta, yolun kenarında. 11 yaşındaydı.

“Zor bir çocukluğum oldu” diyor Glover: “Eğer Kennedy bana bakar ve el sallarsa, bu kişisel bir ilişkimiz olduğu ve evde her şeyin mükemmel olduğu anlamına gelecekti. 11 yaşındaki bir çocuğun aklına gelen fantastik düşünceler bunlar”

Toni, Dealey meydanına erkenden geldi ve Başkan’ın geçit törenini izlemek için kendine çok iyi bir nokta buldu. “Önüme geldi, gülümsedi ve el salladı. Eşi Jackie de gülümsedi ve el salladı. O artık benim tarafımdaydı.

Glover devamında gördüklerini şöyle anlatıyor: “Sonra köşeyi döndü. Arabasını takip etmeye karar verdim. Başkan önümden geçiyordu ve ben de her saniyeyi değerlendirmek istiyordum. Sonra bir anda kafası patladı. Öyle patlayıverdi.”

Toni o anda annesine, arabaya havai fişek atıldığını söyledi. 54 yıl sonra bugün ise Dr. Toni Glover, Pensilvanya’da Scranton Üniversitesi’nde öğretim görevlisi: “Daha önce gittiğim bir Kennedy konferansında komplo teorilerine inanan birçok insanla karşılaştım. Bazıları deliydi. Bazıları da tam anlamıyla keçileri kaçırmıştı.”

“Buna karşın” diyor ve devam ediyor Glover: “Ancak konunun peşini bırakmayan bazı iyi araştırmaların sorduğu ve neredeyse de cevapladıkları bazı sorular da var”

Ne olmuştu?

ABD’nin 35’inci Başkanı John F. Kennedy, 22 Kasım 1963 yılında uğradığı suikast sonucu öldürüldü. Üstü açık bir arabada yolculuk ediyordu. Başkan’ın önünde oturan Teksas Valisi John Connally saldırıdan yaralı kurtuldu. Aynı saat içinde suikastin gerçekleştiği Dallas’ta, polis memuru JD Tippit de öldürüldü. Hemen ardından da şüpheli Lee Harvey Oswald tutuklandı.

12 saat içinde Oswald, Kennedy ve Tippit’i öldürmekle suçlandı. 24 Kasım’da Oswald, Dallas karakolunun alt katından çıkarıldığı sırada bir gece kulubü sahibi olan Jack Ruby tarafından silahla vurularak öldürüldü. Bu anlarda canlı yayın kameraları da oradaydı ve yayındalardı.

Ruby, Oswald’ı öldürme suçundan ölüm cezasına çarptırıldı. Kararı temyize götüren Rub, yeniden yargılanma hakkını kazanamadan 1967 yılında kanserden öldü.

Haberin Devamı..

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz