Deniz Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili son bilgi.. ‘Elimizi sıkın’ dediğimizde elimizi sıkabiliyor

0

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın tedavisi, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde 12 gündür devam ediyor. Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili son gelişmeleri aktaran Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, şunları söyledi:

“Deniz bey yine reanimasyon birimimizde yoğun bakım altında. Genel durumu stabil. Yaşamsal bulguları iyi. Solunumu kendine ait. Herhangi bir cihaz desteği yok. Deniz bey yavaş yavaş komadan çıkıyor. Beyin ödemi çözüldükçe beyin toparlanıyor ve bilinç de buna bağlı olarak yavaş yavaş açılıyor. Zaman zaman gözlerini açıyor. Söyleneni anlıyor. Basit sözel komutları yerine getiriyor. Kol ve bacaklarda belirgin hareketlerini gözlemliyoruz.

Bundan sonraki süreçte yine yoğun bakımdaki takibi ve tedavisi devam edecek. Herhangi bir komplikasyon gelişmediği sürece iyileşme sürecenin devam edeceğine inanıyoruz. Deniz bey de bizde iyi yoldayız. Elbetteki süreci sabırla takip etmemiz gerekiyor. Yoğun bakımda bulunma süreci günler, haftalar alacaktır.

Deniz Bey konuşmalara tepki veriyor. Örneğin, ‘Elimizi sıkın’ dediğimizde elimizi sıkabiliyor. ‘Ayağınızı çekebilirsiniz’ dediğimiz zaman o yönde de cevap veriyor ve ayağını hareket ettiriyor. Süreç yavaş ilerliyor. Ve yavaş ilerlemesi de gayet doğal. Bir sonraki açıklamamızı Pazaretesi günü yapacağız.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz