Cumhuriyet kutlamaları başladı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir’de

0

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yılı kutlamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı. Aslanlı Yol’dan yürüyen Erdoğan başkanlığındaki heyet, Atatürk mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Erdoğan’a, ziyaretinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı temsilcileri, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkanı eşlik etti.

Daha sonra Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Erdoğan, şunları yazdı:

“Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü bu büyük heyecanla idrak ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla, her safhası fedakarlıklarla dolu çetin mücadelenin eseridir. İstikbal harbimizi zaferle taçlandıran, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir. Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü kutlarken başta zatı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere tüm gazilerimizin hatıralarını saygı ile yad ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.”

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tebrikatını kabul etti.

Öte yandan Meclis’in önünden Cumhuriyet’in ilan edildiği Ulus’taki Birinci Meclis’e kadar 29 Ekim Yürüyüşü düzenlenecek.

Erdoğan’ın Beştepe’deki ‘kış bahçesi’nde vereceği resepsiyona ise siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından birçok ismin de aralarında bulunduğu 2 bin kişi davet edildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz